FAMÍLIA TORRES

El Mas de la Rosa s’incorpora a ‘Antologia’ Miguel Torres

Presentació de les darreres anyades de Mas La Plana, Reserva Real, Milmanda, Gran Muralles i Mas de la Rosa

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

1_FAMILIA TORRES_M Torres Maczassek presentación

Família Torres presentà aquest dilluns, dia 21 de setembre, a la seu de Pac de Penedès les noves anyades dels seus vins més emblemàtics, els que sota la denominació ‘Antologia’ i que segons el mateix Miquel Torres Maczassek “són vins que parlen del paisatge i de la terra, de la nostra passió i llegat com a viticultors i cellerers, en un recorregut per les regions amb les quals hem estat vinculats històricament: Penedès, Conca de Barberà i Priorat”. Estem parlant dels vins Mas La Plana i Reserva Real (DO Penedès); Milmanda i Gran Muralles (DO Conca de Barberà); i Mas de la Rosa a DOQ Priorat. Uns vins de parcel·les úniques d’agricultura ecològica, que va crear el pare del Miquel, Miguel Agustín Torres Riera, tot i que en aquesta edició d'”Antologia” del 2020, any en què la Família Torres celebra el seu 150 Aniversari, ja s’ha incorporat el Mas de la Rosa, “vi icona del Priorat del qual em sento especialment orgullós per la màgia i la forma d’aquest paratge, que t’atrapa per sempre”, puntualitza l’actual director i cinquena generació del grup cellerer.

Miquel Torres i Josep Sabarich, director tècnic del celler, van anar comentant cada una de les anyades amb una breu introducció de la finca, per a tot seguit destacar les notes més significatives des del punt climatològic de l’anyada en qüestió, i culminar la presentació amb el tast corresponent.

Del Penedès, la regió vitícola més antiga de Catalunya i origen de la Família Torres, neix Mas La Plana 2016. Una vinya de cabernet sauvignon, amb ceps de gairebé 60 anys ben arrelats i equilibrats gràcies a la distribució de parcel·les en dos nivells, amb sòls diferents. “A més del cultiu ecològic, la finca potencia la seva biodiversitat mitjançant la instal·lació de caixes niu, insectaris, basses naturals o una granja d’ovelles que ajuden a mantenir la coberta vegetal i a fertilitzar el sòl de manera natural, reduint l’ús del tractor i les consegüents emissions de CO2”, explica Família Torres.

Reserva Real 2016 neix d’una vinya a la subzona Costers de l’Anoia de només 4 hectàrees de sòls de llicorella. Elaborat amb cabernet sauvignon, cabernet franc i merlot, aquest és un vi d’estil clàssic, molt diferent a Mas La Plana. El 2016 va ser un any sec al Penedès, especialment a l’estiu, amb temperatures normals en general, tot i que el cicle vegetatiu va ser una mica més fresc.
En canvi, aquesta anyada va ser molt diferent de la Conca de Barberà, on es troben les finques de Grans Muralles i Milmanda, amb temperatures més fresques que de costum. També va ploure més, però quan la vinya ho necessitava, incidint en la frescor i qualitat dels vins.

Grans Muralles 2016 és un vi la singularitat del qual radica en la particularitat dels seus sòls pissarrosos i granítics, així com en les varietats autòctones que l’integren, ja que inclouen varietats ancestrals recuperades per Família Torres: querol i garró.

Al costat d’aquesta finca, hi ha la vinya de Milmanda de 16 hectàrees, amb profunds sòls argilosos, rics en llims, que són idonis per al desenvolupament òptim de la varietat chardonnay. Milmanda 2017, l’únic blanc de la col·lecció d’Antologia, ressalta l’expressió de la varietat i de la vinya en aquesta anyada seca i càlida, en utilitzar llevats autòctons de la mateixa finca i reduir el contacte amb la fusta. Això, juntament amb un delicat treball de mares durant la criança en dipòsits d’acer inoxidable, resulta en un vi fresc i equilibrat, amb una llarga capacitat d’envelliment.

Com a representant del Priorat, la col·lecció incorpora a partir d’aquest any Mas de la Rosa 2017, la segona anyada del vi més exclusiu dels que elabora Família Torres, un projecte impulsat per Miquel Torres Maczassek. “És l’expressió màxima i hedonista d’una vinya històrica de Porrera d’1,9 hectàrees amb ceps de més de 80 anys plantats en costers sobre sòl de llicorella i envoltats d’un paisatge excepcional. Aquí, tot es fa com antigament, les tasques a mà i el llaurat amb mula. El vi s’elabora amb molta delicadesa, preservant la puresa de la fruita, i la criança es realitza en bótes de roure francès de 500 litres durant 16 mesos,” detalla Família Torres.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats