SOSTENIBILITAT

Castell del Remei estrena 270 panells fotovoltaics d’autoconsum

El celler aconsegueix una potència màxima de 117,450 Kwp i capacitat de produir 138,736 Kwh de mitjana.

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

Castell del Remei_placas solares_

L’històric celler Castell del Remei, en la localitat lleidatana de Penelles (Subzona Urgell de la DO Costers del Segre) fa un pas endavant en la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic estrenant una flamant instal·lació d’autoconsum dotada de 270 panells fotovoltaics de 435w amb una superfície de 540m2. El celler aconsegueix una potència màxima de 117,450 Kwp i capacitat de produir 138,736 Kwh de mitjana, la qual cosa es tradueix en 49 tones menys de C02 que s’emeten a l’atmosfera i suposa un 40% d’estalvi en el consum energètic del celler.

Els responsables del celler esperen amortitzar la inversió en aquesta mena d’energia en menys de cinc anys, alhora que reafirmen la seva aposta per la preservació de l’entorn natural que envolta al celler, la lluita contra el canvi climàtic i la reducció d’emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera.

Des del 2016, Castell del Remei ha dut altres accions com la instal·lació d’una illa flotant en el llac amb flors silvestres, la creació d’un nou centre de recepció de visitants o la plantació de més de mig miler d’arbres (xiprers, plataners, freixes o aurons, entre altres espècies) en els seus voltants.

A més a més, ha reintroduït diverses espècies d’ocells, com les òlibes i xoriguers (ocells rapaços en perill d’extinció), construït nius de cigonyes que permeten la repoblació d’aquesta espècie protegida en la seva arbreda i caixes niu per als ratpenats en els arbres pròxims a les vinyes. Aquest animal en contret, una espècie protegida, són depredadors d’insectes (un sol pot arribar a  menjar-se més de 120 papallones de corc o 500 mosquits en una nit) i contribueixen a la conservació de la salut de les vinyes. Aquestes accions són part de la seva política de Responsabilitat Social, dins la qual, Castell del Remei col·labora amb diversos organismes dedicats a la conservació de la biodiversitat i la protecció d’espècies amenaçades.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats