[:ca]Diversitat d’entrepans gurmet al nou Bokadium de Lleida[:es]Diversidad de bocadillos gourmet en el nuevo Bokadium de Lleida[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Bocadium_MiquelManelMarc

[:ca]Seguint la moda de les hamburgueses prèmium, tres joves lleidatans s’han decidit a obrir Bokadium. Un establiment d’originals receptes de carn, peix i vegetals, sempre “entre dos pans”. No fan hamburgueses perquè consideren que d’aquest producte ja hi ha molta oferta; i es volen diferenciar amb els seus pans exclusius de tinta de calamars, rústic, llavors i espinacs.

Els joves Miquel Robles, soci fundador de la coneguda cervesa Boira; Manel Porras, professional de l’hostaleria en establiments com el Tòfol, o AC Hotels; i Marc Majós, cuiner autodidàctic i xef a domicili; han obert Bokadium, al carrer Torres de Sanui de Lleida. 

Marc Majós ha dissenyat una carta molt diversa i pensada per a tots els gustos. Carns a baixa temperatura; peixos marinats, semi crus o fregits; i, fins i tot, propostes vegetarianes. Tot té cabuda en un concepte d’entrepans gastronòmics i sense complexos a l’hora d’associar ingredients.

Entre les especialitats pels “carnívors”, Bokadium ofereix: Pollastre al curri, formatge gorgonzola, ceba cruixent, salsa barbacoa, oli picant i enciam; Cansalada confitada, carabassó a la graella, ceba i formatge Edam fos; “Lacón cocido”, albergínia a la graella, salsa napolitana i oli de tòfona; Galta de vedella, formatge Idiazábal, tomàquet i salsa pesto; i Corder desossat, formatge de cabra, compota de poma i ceba escalivada.

Del mar, Majos ha dissenyat quatre elaboracions: Bonítol amb gambes i alvocat, pebrots “piquillo”, ceba escalivada, salsa tàrtara i ruca; Calamarsets a l’andalusa, pebrot del Padró, julivert, i salsa sua d’allioli; Salmó marinat amb oli de cítrics, tàperes, ou dur, mantega d’anxova, pasta d’olives i enciam; i Tataki de tonyina vermella, cogombre, alga Wakame, tomàquet sec i maionesa de wasabi.

A Bokadium també es poden trobar entrepans vegetarians com el de Mozzarella amb oli de pebrots, guacamole, ceba morada, tomàquet xerri, alfàbrega fresca i enciam; Xampinyons, pebrot verd, ceba escalivada, formatge parmesà, enciam i salsa romesco; o el Vegan Wok fet amb saltat d’albergínia amb salsa de soja, espàrrecs verd, tomàquet, coriandre, balsàmic de Mòdena i canonges.

P er als més petits: Sandwich de pollastre amb pernil dolç, formatge fos i quètxup casolà amb patates fregides; o Cruixents de pit de pollastre, la salsa de tomàquet de la casa i patates.

L’oferta es completa amb entrants com Patates braves o simplement fregides; “Nachos”, Hummus de remolatxa; o “Bokadinis” de cansalada i formatge; així com les amanides Greka elaborada amb assortit d’enciam, formatge Feta, tomàquets, pastanaga, ceba morada, panses, fruita seca i vinagreta de cítrics i gingebre; i l’Espinakia, amb brots d’espinacs i ruca, ravenets, advocat, cruixent de pollastre i salda de iogurt.

Per un final dolç, les postres de la casa són Coulant de xocolata, Pastís de formatge, Tatin de poma, i gelats.

Fórmula de migdia tots els feiners amb amanida o patates, entrepà i beguda

Miquel Robles ens explica que de dilluns a divendres podem optar per la fórmula de migdia que consisteix en amanida o patates fregides més un entrepà a escollir, i una beguda per 10,90 euros. “Entre els bocates que es poden escollir a la proposta de migdia, sempre hi ha un entrepà vegetal, un de peix i un de carn”, diu Robles.

Així mateix, en Miquel explica que “tan aviat agafem el ritme de l’establiment i la clientela, en Marc vol anar introduint entrepans recomanats de temporada”. 

A Bokadium, el preu mitjà de bocata i beure està entre els 10 i 12 euros; si acompanyem l’entrepà amb amanida o snack per compartir surt a uns 15 o 18 euros.[:es]Siguiendo la moda de las hamburguesas premium, tres jóvenes leridanos se han decidido a abrir Bokadium. Un establecimiento de originales recetas de carne, pescado y vegetales, siempre “entre dos panes”. No hacen hamburguesas porque consideran que de este producto ya hay mucha oferta; y se quieren diferenciar con sus panes exclusivos de tinta de calamares, rústico, semillas y espinacas.

Los jóvenes Miguel Robles, socio fundador de la conocida cerveza Boira; Manel Porras, profesional de la hostelería en establecimientos como el Tòfol, o AC Hoteles; y Marc Majós, cocinero autodidacta y chef a domicilio; han abierto Bokadium, en la calle Torres de Sanui de Lleida.

Marc Majós ha diseñado una carta muy diversa y pensada para todos los gustos. Carnes a baja temperatura; pescados marinados, semi crudos o fritos; y, incluso, propuestas vegetarianas. Todo tiene cabida en un concepto de bocadillos gastronómicos y sin complejos a la hora de asociar ingredientes.

Entre las especialidades para los “carnívoros”, Bokadium ofrece: Pollo al curry, queso gorgonzola, cebolla crujiente, salsa barbacoa, aceite picante y lechuga; Tocino confitado, calabacín a la parrilla, cebolla y queso Edam fuera; “Lacón cocido”, berenjena a la parrilla, salsa napolitana y aceite de trufa; Carrillera de ternera, queso Idiazábal, tomate y salsa pesto; y Cordero deshuesado, queso de cabra, compota de manzana y cebolla asada.

Del mar, Mayos ha diseñado cuatro elaboraciones: Bonito con gambas y aguacate, pimientos “piquillo”, cebolla asada, salsa tártara y rúcula; Chipirones a la andaluza, pimiento del Padrón, perejil, y salsa suda de alioli; Salmón marinado con aceite de cítricos, alcaparras, huevo duro, mantequilla de anchoa, pasta de aceitunas y lechuga; y Tataki de atún rojo, pepino, alga Wakame, tomate seco y mayonesa de wasabi.

En Bokadium también se pueden encontrar bocadillos vegetarianos como el de Mozzarella con aceite de pimientos, guacamole, cebolla morada, tomate cherry, albahaca fresca y lechuga; Champiñones, pimiento verde, cebolla asada, queso parmesano, lechuga y salsa romesco; o el Vegan Wok hecho con salteado de berenjena con salsa de soja, espárragos verde, tomate, cilantro, balsámico de Módena y canónigos.

Para los más pequeños: Sandwich de pollo con jamón york, queso fundido y ketchup casero con patatas fritas; o Crujientes de pechuga de pollo, la salsa de tomate de la casa y patatas.

La oferta se completa con entrantes como Patatas bravas o simplemente fritas; “Nachos”, Hummus de remolacha; o “Bokadinis” de tocino y queso; así como las ensaladas Grek elaborada con surtido de lechuga, queso Feta, tomates, zanahoria, cebolla morada, pasas, frutos secos y vinagreta de cítricos y jengibre; y el Espinakia, con brotes de espinacas y rúcula, rabanitos, abogado, crujiente de pollo y salda de yogur.

Para un final dulce, los postres de la casa son Coulant de chocolate, Tarta de queso, Tatin de manzana, y helados.

 

Fórmula de mediodía todos los laborables con ensalada o patatas, bocadillo y bebida

Miquel Robles nos cuenta que de lunes a viernes podemos optar por la fórmula de mediodía que consiste en ensalada o patatas fritas más un bocadillo a elegir, y una bebida por 10,90 euros. “Entre los bocatas que se pueden elegir en la propuesta de mediodía, siempre hay un bocadillo vegetal, uno de pescado y uno de carne”, dice Robles.

Asimismo, Miguel explica que “tan pronto cojamos el ritmo del establecimiento y la clientela, Marc quiere ir introduciendo bocadillos recomendados de temporada”.

En Bokadium, el precio medio de bocata y bebida está entre los 10 y 12 euros; si acompañamos el bocadillo con ensalada o snack para compartir sale a unos 15 o 18 euros.[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats