Costers del Segre reivindica el seu caràcter innovador en un tast amb David Seijas

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

image3

Tast professional de vins de Lleida en la Barcelona Wine Week

La Denominació d’Origen Costers del Segre ha reivindicat avui dilluns, dia 5 de febrer, amb un tast en la Barcelona Wine Week el seu caràcter innovador en l’elaboració i criança dels seus vins. David Seijas, qui va formar part de l’equip de sommeliers d’El Bulli, ha estat el responsable de dirigir aquest singular tast de vins Costers del Segre on els recipients utilitzats per la vinificació i criança del vi són determinants. L’ús de recipients de ciment, ceràmica, acer inoxidable, roure… fins i tot històrics trulls de pedra excavat a la roca en l’edat mitjana, ha estat el fil conductor d’aquesta presentació. L’activitat ha comptat amb la participació de molts professionals que han exhaurit les places del tast.

Els vins que han format part d’aquesta presentació han estat un experimental monovarietal de macabeu de L’Olivera amb criança en ciment; el Troballa Blanc de Mas Blanc i Jové monovarietal de garnatxa amb criança en ous de granit i ciment; Finca la serra del Vent de Tomàs Cusiné monovarietal de chardonnay amb part de la criança feta en àmfora; el Bellpuig del Celler del Montsec un vi que al seu pas per bota se li suma una criança de tres mesos en ous de terrissa de 500 litres; Valerna negre de Carviresa amb un cupatge de vins base criats en àmfores, acer inoxidable, roure i damajoana; Thalarn2018 de Castell d’Encús monovarietal de syrah amb fermentació i criança en diferents materials com trull de pedra mediaval, botes de roure o dipòsit d’acer inoxidable; i el vi Finca Siós de Costers del Sió, un cupatge de garnatxa i syrah que combina la fermentació i criança dels seus vins entre històrics trulls excavats a la roca al segle XI i els dipòsits d’acer inoxidable. Uns cups de pedra que segons expliquen a Castell d’Encús son “un lloc ideal per fermentar els vins amb llevats salvatges. De la fermentació a la pedra i a l’aire lliure, en resulten vins honestos i genuïns que contenen literalment el paisatge”.

Tomàs Cusiné, president de la DO Costers del Segre, ha volgut destacar “el valor d’un territori que a més de comptar amb la diversitat dels set paisatges de les seves set subzones, també és hereu de diferents tradicions vitivinícoles, amb la mirada posada en la innovació i les noves solucions tècniques i coneixement que aportin sostenibilitat i qualitat”. Per la seva banda David Seijas ha destacat el perfil modern i innovador de les vinificacions i criances que fa la demarcació lleidatana.

Fins a dinou cellers de la Denominació d’Origen Costers del Segre participen aquests dies en la Barcelona Wine Week(BWW) entre avui dilluns i el dimecresvinent, dies 5 i 7 de febrer respectivament. Els cellers Costers del Segre que participen en la BWW són Batlliu de Sort, Carviresa, Castell d’Encús, Castell del Remei, Celler del Montsec, Celler de Sanui, Cérvoles, Clos Pons, Costers del Sió, Lagravera, L’Olivera, Mas Blanch i Jové, Mas Ramoneda, Matallonga, Purgatori, Solana Roivert, Tomàs Cusiné, Vall de Baldomar i Vinya els Vilars.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats