VINS DE FINCA

Challenge International du Vin premia a Jean Leon amb tres ors

El seu Gran Reserva també és considerat el millor cabernet sauvignon d’Espanya en els Vivino Style Awards.

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

200803JEAN LEON_VinosFinca

 Jean Leon suma nous reconeixements internacionals per als seus vins de finca, emparats sota la DO Penedès. El certamen Challenge International du Vin, el concurs de vi més gran i antic organitzat a França que celebrava enguany la 44a edició, ha atorgat medalla d’or a tres dels seus vins més emblemàtics, tots ells de viticultura orgànica.

Aquest reconeixement internacional posa en valor la singularitat dels Vins de Finca del celler, màxima distinció a què pot optar un vi a Catalunya. Jean Leon va ser el primer celler del Penedès en obtenir aquesta certificació en quatre dels seus vins, que provenen de petites vinyes pròpies amb unes característiques úniques que confereixen als vins gran singularitat i amb un microclima que afavoreix la seva màxima expressió.

Els tres vins guardonats amb medalla d’or en el Challenge International du Vin han estat Jean Leon Vinya Gigi Chardonnay 2017, Jean Leon Vinya Palau Merlot 2015 i Jean Leon Vinya Le Havre Cabernet Sauvignon Reserva 2013.

El primer d’ells, Jean Leon Vinya Gigi, procedeix d’una vinya de 5 hectàrees plantada el 1967 sobre sòl argilós calcari molt compacte, que Jean Leon va batejar amb el nom de la seva filla. Després d’una fermentació alcohòlica en què la meitat del vi fermenta en bota de roure francès de 225 litres i la resta en fudres de 2.200 litres i ous de ciment, el vi realitza una criança sobre mares durant 6 mesos en bota i uns altres 6 mesos en ampolla.

Jean Leon Vinya Palau Merlot neix d’una vinya de 30 anys plantada en dos tipus de sòls diferents, argilós calcari i arenós amb presència de graves, que ocupa una superfície de 10 hectàrees. El nom fa referència a la ciutat natal de Jean Leon, Santander. El vi fermenta en acer inoxidable i, després de 20 dies de maceració, es cria durant 12 mesos en bota de roure francès i s’hi afegeix un mínim de 6 mesos en ampolla.

Jean Leon Vinya Le Havre Cabernet Sauvignon Reserva prové d’una vinya vella de 16 hectàrees sobre un sòl argilós calcari. Va ser plantada el 1968 i batejada amb el nom del port francès des del qual Jean Leon va embarcar com a polissó rumb als Estats Units. Aquest vi també fermenta en acer inoxidable. Una vegada finalitzada la maceració de 15 dies, realitza una criança en botes durant 12 mesos i un mínim de 2 anys en ampolla.

El quart ‘Vi de Finca’ del celler del Penedès, Jean Leon Vinya la Scala Cabernet Sauvignon Gran Reserva, també ha rebut recentment reconeixement internacional, ja que ha estat considerat, en l’anyada 2012, el millor cabernet sauvignon d’Espanya en el certamen Vivino Style Awards 2020. Procedent d’una petita parcel·la de sòl argilós calcari i pedregós de 8 hectàrees plantada el 1963 a uns 300 metres d’altura, aquest gran reserva de producció limitada és considerat el primer vi elaborat majoritàriament amb la varietat cabernet sauvignon d’Espanya. El nom prové del restaurant fundat per Jean Leon a Beverly Hills, punt de trobada d’actors i famosos dels anys daurats de Hollywood, i l’etiqueta d’aquesta anyada està il·lustrada amb una obra del pintor Josep Moscardó.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats