Castell del Remei rep la certificació “Biosphere” de turisme responsable i sostenible

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

210913-castellremei_comopomona

El reconeixement “Biosphere” certifica el compromís del celler Castell del Remei amb la sostenibilitat ambiental i la converteix en un “Biosphere Certified Destination”, destí turístic responsable i sostenible

El celler Castell del Remei compta ja amb la certificació “Biosphere”, una de les acreditacions més reconegudes internacionalment e n l’àmbit de la sostenibilitat. Aquest reconeixement s’atorga a empreses que compleixen més de 200 exigents requisits en àrees com el medi ambient i la mitigació del canvi climàtic
segons les metes i objectius de desenvolupament sostenible elaborats per la ONU; el control d’emissions, el sanejament i la neteja de l’aigua; la producció i ús d’energies netes i no contaminants; la producció i consum responsable de productes i serveis; la guerra al plàstic i la gestió de residus que ajuden a la vida dels ecosistemes.
La certificació també valora, a més, altres aspectes com el respecte a la cultura i la història de les comunitats locals com una de les metes per a fomentar el desenvolupament turístic sostenible, així com que la empresa disposi d’un sistema de govern i gestió econòmica i de recursos de forma honesta i transparent.
El certificat, atorgat pel Responsible Tourist Institute (RTI, Institut de Turisme Responsable, en anglès) promou internacionalment el turisme responsable ajudant a tots els actors implicats a desenvolupar una nova forma de viatjar i de conèixer el nostre planeta.
Castell del Remei s’ha convertit amb aquesta qualificació en un Destí Biosphere i ofereix al turista responsable i compromès amb la conservació del planeta un entorn idíl·lic en un complex històric amb el Castell, el Santuari del Remei, els llacs, el celler, el molí, la ferreria, la boteria, la destil·ladora i altres molts espais amb històries que explicar.


Castell del Remei
Castell del Remei va iniciar la seva activitat vinícola l’any 1780 a Penelles (Lleida) amb el propòsit d’elaborar vins de criança de qualitat. Les privilegiades condicions agroclimàtiques de la propietat i el disseny de les instal·lacions -sense parangó a la Catalunya de finals del segle XIX- el van distingir com al primer celler català concebut segons el model dels admirats châteaux bordelesos. Sota la direcció de Tomàs Cusiné i Xavier Cepero, i emparada a la DO Costers del Segre, el celler elabora vins negres com Gotim Bru, Oda i 1780 i blancs com Gotim Blanc i Oda Blanc.
Encara que Castell del Remei centra la seva activitat en l’elaboració de vi, és molt més que un celler. El complex d’edificis que envolten la finca gaudeixen d’un encant que revela la llarga història de la propietat, que es desenvolupa i creix també com a destinació ecoturística única a la denominació.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats