[:ca]Cara Nord consolida el projecte de vins de terrer en alçada en Conca de Barberà i Montsant[:es]Cara Nord consolida el proyecto de vinos de terruño en altura en Conca de Barberá y Montsant[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

XCeperoTCusine

[:ca]Un terrer ric en llicorella i l’alçada de les parcel·les, entre els 700 i els 800 metres, són dues de les variables geogràfiques que més defineixen els vins del projecte Cara Nord de la DO Conca de Barberà, i ara, també a la DO Montsant.

Xavier Cepero, Tomàs Cusiné i Eric Solomon van iniciar l’aventura de Cara Nord el 2012 amb un vi blanc i després un vi negre, que buscava la frescor de les Muntanyes de Prades, dins la DO Conca de Barberà. Ara amb el projecte “consolidat” sumen cinc referències sota aquesta denominació i han fet un vi més dins la DO Montsant.

Així, la família de vins Cara Nord iniciada amb el Blanc (Macabeu, Chardonnay i Trepat vinificat en blanc), i el Negre (Garnatxa Syrah i Garrut); ha crescut amb vins procedents de varietats autòctones com el monovarietal 100% Garrut; i dos 100 Trepat, un vinificat com a negre i el segon, com a rosat.
D’altra banda, el Mineral del Montsant (80% Carinyena i 20% Garnatxa), és el nou vi negre que Cara Nord vinifica sota aquesta altra denominació tarragonina.

Cepero explica que a Cara Nord fan vi “amb un ambient geogràfic molt particular i difícil, ple de reptes constants. Les vinyes del celler, situades a la cara nord de les Muntanyes de Prades, són tractades amb la mínima intervenció, prioritzant la conservació i la biodiversitat dels boscos que l’envolten, en favor d’un treball orgànic integrat i sostenible”.

[:es]Un terruño rico en pizarra y la altura de las parcelas, entre los 700 y los 800 metros, son dos de las variables geográficas que más definen los vinos del proyecto Cara Nord de la DO Conca de Barberà, y ahora, también a la DO Montsant.

Xavier Cepero, Tomàs Cusiné y Eric Solomon iniciaron la aventura de Cara Nord en 2012 con un vino blanco y luego un vino tinto, que buscaba la frescura de las Montañas de Prades, en la DO Conca de Barberà. Ahora con el proyecto “consolidado” suman cinco referencias bajo esta denominación y han hecho un vino más dentro de la DO Montsant.

Así, la familia de vinos Cara Nord iniciada con el Blanco (Macabeo, Chardonnay y Trepat vinificado en blanco), y el Negro (Garnacha Syrah y Garrut); ha crecido con vinos procedentes de variedades autóctonas como el monovarietal 100% Garrut; y dos 100 Trepat, un vinificado como negro y el segundo, como rosado.
Por otra parte, el Mineral del Montsant (80% Cariñena y 20% Garnacha), es el nuevo vino tinto que Cara Nord vinifica bajo esta otra denominación tarraconense.

Cepero explica que en Cara Nord hacen vino “con un ambiente geográfico muy particular y difícil, lleno de retos constantes. Los viñedos de la bodega, situados en la cara norte de las Montañas de Prades, son tratados con la mínima intervención, priorizando la conservación y la biodiversidad de los bosques que la rodean, en favor de un trabajo orgánico integrado y sostenible”.

[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats