Amor a primera vista pels “Sexy Little Numbers” de Jordi Urbea, a COMUVICAT

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

COMUVICAT 2020 Taules Programa.indd

El vicepresident d’Ogilvy Espanya i CEO d’Ogilvy BCN porta l’atractiu dels Big Data pel mercat del vi, a la Conferència Catalana de la Comunicació del Vi, organitzada per Como Pomona els dies 20 i 21 de gener a Barcelona

Quan comprem una ampolla de vi?, On preferim comprar-la? o Què fa que ens decidim per un vi o un altre? Aquestes, i moltes altres, són les preguntes habituals que es dirimeixen cada dia en una marea de dades, més o menys fiable, que pot ser una benedicció o un autèntic mal de cap en funció dels sistemes de captació, gestió i processament que disposem i, naturalment, del nivell tecnològic de l’empresa.

La cosa es complica, encara més, si ens parem a pensar en totes aquelles preguntes que no ens fem. En aquelles coses que no qüestionem, perquè ni tan sols sabem que sí que importen a qui compra la nostra ampolla de vi, i que afloren en les nostres dades però no som capaços de veure.

Conèixer els nostres consumidors o agilitar, i fins i tot anticipar, la presa de decisions empresarials també milloren un vi que, tot i que fet amb molt de cor, no pot evitar enamorar-se de l’atractiu que emana d’aquests “sexy litlle numbers” que ens proporcionen informació i arguments per posicionar-nos en un mercat cada vegada més exigent.

Per això, cal escalar un nivell superior d’analítica, superar la base de dades tradicional i acostar-se als Big Data –anomenats així per la gran capacitat i complexitat tecnològica que implica el seu processament– que, encara que pugui semblar una cosa inabastable per a la majoria de negocis, ja ofereix solucions digitals i aplicatius estandarditzats i assequibles per a la majoria d’empreses.

Barrejar infinitat de varietats de dades, estructurades i no estructurades, premsar i creuar-les en cupatges infinits a la recerca de respostes… D’això i de molt més, parlarà l’expert Jordi Urbea a COMUVICAT 2020, la II Conferència Catalana de la Comunicació del Vi, el pròxim dimarts 21 de gener.

Jordi Urbea és sènior vicepresident d’Ogilvy Espanya i CEO d’Ogilvy Barcelona. Pioner i referent d’Internet a l’estat, fa més de tres dècades que és al capdavant de grans comptes de publicitat i vint anys a Ogilvy. Urbea és també el responsable de l’exitosa digitalització d’aquesta coneguda agència, responsable de campanyes de comunicació icòniques i trencadores, present en més de vuitanta països.

La II Conferència Catalana de la Comunicació del Vi, COMUVICAT 2020, està organitzada per la consultora gastronòmica lleidatana, Como Pomona, amb el patrocini de Família Torres i el suport de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, INCAVI.

Més informació: www.comuvi.cat[:es]

El vicepresidente de Ogilvy España y CEO de Ogilvy BCN trae el atractivo de los Big Data para el mercado del vino, a la Conferencia Catalana de la Comunicación del Vino

¿Cuando compramos una botella de vino?, ¿dónde preferimos comprarla? o ¿qué hace que nos decidamos por un vino u otro? Éstas, y otras muchas, son las preguntas habituales que se dirimen a diario en una marea de datos, más o menos fiable, que puede ser una bendición o un auténtico dolor de cabeza en función de los sistemas de captación, gestión y procesamiento de qué dispongamos y, como no, del nivel tecnológico de la empresa.

La cosa se complica, aún más, si nos paramos a pensar en todas esas preguntas que no nos hacemos. Esas cosas que no nos cuestionamos, porque ni tan solo sabemos que sí que importan a quien compra nuestra botella de vino, y que afloran en nuestros datos pero no somos capaces de ver.

Conocer a nuestros consumidores o agilizar, e incluso anticipar, la toma de decisiones empresariales también mejoran un vino que, aunque hecho con mucho corazón, no puede dejar de enamorarse del atractivo que emana de estos “sexy litlle numbers” que nos proporcionan información y argumentos para posicionarnos en un mercado cada vez más exigente.

Para ello, hay que escalar un nivel superior de analítica, superar la base de datos tradicional y acercarse a los Big Data –llamados así por la gran capacidad y complejidad tecnológica que implica su procesamiento– que, aunque pueda parecer algo inalcanzable para la mayoría de negocios, ya ofrece soluciones digitales y aplicativos estandarizados y asequibles para la mayoría de empresas.

Barajar inifinitas variedades de datos, estructurados y no estructurados, prensarlos y cruzarlos en cupajes infinitos en busca de respuestas… De esto y de mucho más, hablará el experto Jordi Urbea en COMUVICAT 2020, la II Conferencia Catalana de la Comunicación del Vino, el próximo martes 21 de enero.

Jordi Urbea es senior vicepresidente de Ogilvy en España y CEO de Ogilvy Barcelona. Pionero y referente de Internet en el estado, lleva más de tres décadas al frente de grandes cuentas de publicidad y veinte años en Ogilvy. Urbea es también el responsable de la exitosa digitalización de esta conocida agencia, responsable de campañas de comunicación icónicas y rompedoras, presente en más de ochenta países.

La II Conferencia Catalana de la Comunicación del Vino, COMUVICAT 2020, está organizada por la consultora gastronómica leridana, Como Pomona, con el patrocinio de Família Torres y el apoyo del INCAVI.

Más información: www.comuvi.cat (Conferencia i web en catalán)[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats