Taller i demostració de cuina dels germans Torres a l’Espai Cerveser de San Miguel a Lleida

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

IMG_1410

Calamar curat amb caviar i brou de pollastre, maridat amb San Miguel Magna i ‘Praliné d’ous de tonyina, crema fresca i avellanes’ en harmonia amb la San Miguel 1516, van ser dues les creatives elaboracions de gust intens amb les quals els germans Sergio i Javier Torres, reconeguts amb dues estrelles Michelin, van obrir el taller show cooking amb restauradors, periodistes, bloguers i altres gastrònoms convidats a la trobada el dimarts, dia 12 dce novembre,en espai cerveser de San Miguel a Lleida, ubicat al Centre de Producció. Els altres plats del taller van ser el Ravioli de foie gras i castanyes,

Camarones” fregits, i el Cremós d’arròs amb llobarro, pop sec i fonoll marí. De la cuina també van sortir per la seva degustació: Papallones de pa d’àngel amb pastanaga morada i crema de romaní (plat conegut com a Passeig per Collserola); Daus de tonyina vermella marinada; Pa amb tomàquet i pernil… I a l’hora de les postres, Mini Brownie de xocolata i cervesa; i Lemon Pie.

El Calamar, tallat en tàrtar i lligat amb la mare del sake, una gustosa i intensa pasta de midó entre dolça i neutra, casava amb la perfecció del punt salat del caviar. El brou d’au, a manera de fill conductor dels diferents elements, era agradable però intens “en casa nos gusta cuidar los fondos” explicava Sergio. Un mar i muntanya delicat, que recordava el concepte de les cassoles de calamars amb pollastre però, amb tota l’elegància i refinament de la cuina oriental.

Pel que fa al Praliné d’avellanes i ous de tonyina, acompanyat per una crema fresca i unes avellanes que van maridar amb San Miguel 1516. La forma geomètrica de l’emplatat s’aconsegueix amb una impressora 3D que projecta una espiral perfecta amb crema fresca que després es farceix del praliné d’avellanes i tonyina amb màniga. El torrat de les avellanes equilibra un plat molt vistós i intens.

El Ravioli de foie gras amb castanyes amb brou d’au, tomàquet sec i oliva negra, va ser el primer dels plats calents que els germans Torres i equip van emplatar davant els comensals. Dels “camarones” fregits, destacava el punt cítric aportat per la llima; metre que al Cremós d’arròs amb llobarro, el toc fresc i cítric el donava el fonoll marí. Així es tancava aquesta singular roda de plats plens d’intensitat elegant i personalitat culinària.

Els Germans Torres, ambaixadors de San Miguel

Bessons nascuts a Barcelona el 1970, Javier i Sergio Torres tenen clara la seva vocació culinària des de la seva infància. Gràcies a ella, una excelsa formació i el tractament del producte des de la reflexió tècnica i sensorial, van aconseguir amb el seu restaurant Dos Cielos Barcelona dues estrelles a l’edició 2018 de la Guia Michelin, i després del seu tancament, van renovar dues estrelles per al seu nou restaurant, Cocina Hermanos Torres, a la Guia Michelin 2019.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats