[:ca]Alta Alella Mirgin anuncia que tots els seus caves són ja Gran Reserva o Cava de Paratge Qualificat[:es]Alta Alella Mirgin anuncia que todos sus cavas son ya Gran Reserva o Cava de Paraje Cualificado[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

IMG_0788

[:ca]El celler compta amb 50 hectàrees pròpies de vinya ecològica

L’enòleg, cellerer i referent català, Josep Maria Pujol-Busquets fa dos anys va vendre la marca de caves Privat. Una operació que li ha permès invertir tres milions d’euros i adquirir 30 noves hectàrees de vinya i ampliar la seva infraestructura per augmentar l’estoc i allargar les criances dels seus caves. Ara, l’enòleg i propietari d’Alta Alella Mirgin (DO Alella) anuncia que el celler compta amb 50 hectàrees pròpies de vinya ecològica i que des de la tardor de 2019, tots els seus caves de la família Alta Alella Mirgin (AA Mirgin) tenen com a mínim una criança Gran Reserva o Cava de Paratge Qualificat.

El celler Alta Alella Mirgin (DO Alella), fundat el 1991 per la família Pujol-Busquets Guillén, ratifica així l’aposta per la qualitat d’aquests caves de caràcter “cosmopolita i avantguardista, que d’ara endavant sortiran al mercat amb un mínim d’entre 30 i 42 mesos en ampolla”, explica Pujol-Busquets.

Fins ara el cava AA Mirgin, en ampolla estàndard, ha estat Reserva i passarà a ser Gran Reserva amb l’anyada 2015. La resta de caves de la família –AA Mirgin Exeo, AA Mirgin Opus, AA Mirgin Laietà Rosé i AA Mirgin Laietà- llueixen des dels seus inicis l’etiqueta de Gran Reserva. A més, els dos primers procedeixen del paratge qualificat Vallcirera, una parcel·la única situada al Parc Natural de Serralada de Marina, i compten amb la distinció de Cava de Paratge Qualificat, la màxima categoria dins de la DO Cava. Tots els caves del celler són ecològics -els seus Caves de Paratge Qualificat van ser els primers del sector en sortir al mercat amb certificació ecològica-, d’anyada i brut nature, sense addició de cap mena de licor d’expedició per a no maquillar el producte. Alta Alella Mirgin aposta per la producció de caves que s’allunyin de l’estandardització, que siguin transparents i reflecteixin les característiques del terrer i l’anyada.

A la seva finca Can Genís, el duet format per Josep Maria Pujol-Busquets i la seva filla Mireia, relleu generacional, preserven el patrimoni vitícola de la regió, recuperant vinyes amb més de 60 anys i plantant varietats tradicionals com la Pansa Blanca i la Mataró. Tota la vinya d’Alta Alella Mirgin és ecològica des del seu origen. Pròximament tenen previst intensificar la seva aposta per la DO Alella i adquirir més hectàrees de vinya a la regió, que s’afegiran a les 50 amb les que ja compten. El celler destina gran part del seu esforç a l’I+D+i i actualment està treballant en la selecció de varietats tradicionals de plantes naturalment resistents a les malalties i adaptades plenament a l’entorn.[:es]La bodega cuenta con 50 hectáreas propias de viña ecológica

El enólogo, bodeguero y referente catalán, Josep Maria Pujol-Busquets hace dos años vendió la marca de cavas Privado. Una operación que le ha permitido invertir tres millones de euros en la adquisición de 30 nuevas hectáreas de viña y ampliar su infraestructura para aumentar el stock y alargar las crianzas de sus cavas. Ahora, el enólogo y propietario de Alta Alella Mirgin (DO Alella) anuncia que la bodega cuenta con 50 hectáreas propias de viña ecológica y que desde el otoño de 2019, todos sus cavas de la familia Alta Alella Mirgin (AA Mirgin) tienen como mínimo una crianza Grande Reserva o son Cava de Paraje Cualificado.

La bodega Alta Alella Mirgin (DO Alella), fundado el 1991 por la familia Pujol-Busquets Guillén, ratifica así la apuesta por la calidad de estos cavas de carácter “cosmopolita y vanguardista, que de ahora en adelante saldrán al mercado con un mínimo de entre 30 y 42 meses en botella”, explica Pujol-Busquets.

Hasta ahora el cava AA Mirgin, en botella estándar, ha estado Reserva y pasará a ser Gran Reserva con la añada 2015. El resto de cavas de la familia -AA Mirgin Exeo, AA Mirgin Opus, AA Mirgin Laietà Rosé y AA Mirgin Laietà- son desde sus inicios, Gran Reserva. Además, los dos primeros proceden del Paraje Cualificado Vallcirera, una parcela única situada al Parque Natural de Cordillera de Marina, y cuentan con la distinción de Cava de Paraje Cualificado, la máxima categoría dentro de la DO Cava. Todos los cavas de la bodega son ecológicos -sus Cavas de Paraje Cualificado fueron los primeros del sector al salir al mercado con certificación ecológica-, de añada y Brut Nature, sin adición de ningún tipo de licor de expedición para no maquillar el producto. Alta Alella Mirgin apuesta por la producción de cavas que se alejen de la estandarización, que sean transparentes y reflejen las características del terruño y la añada.

En su finca Can Genís, el dúo formado por Josep Maria Pujol-Busquets y su hija Mireia, relevo generacional, preservan el patrimonio vitícola de la región, recuperando viñas con más de 60 años y plantando variedades tradicionales como la Pasa Blanca y la Mataró. Toda la viña de Alta Alella Mirgin es ecológica desde su origen. Próximamente tienen previsto intensificar su apuesta por la DO Alella y adquirir más hectáreas de viña a la región, que se añadirán a las 50 con las que ya cuentan. La bodega destina gran parte de su esfuerzo al I+D+i y actualmente está trabajando en la selección de variedades tradicionales de plantas naturalmente resistentes a las dolencias y adaptadas plenamente al entorno.[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats