Alta Alella Grape Ale, les cerveses artesanes que neixen de l’amistat

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Montaje botellas cerveza_AA

El projecte Grape Ale sorgeix de l’amistat que uneix a la Mireia Pujol-Busquets amb l’Adrià Felisart, propietari de Molta Malta Brewery de Mataró.

Alta Alella i Molta Malta la primera botiga de cervesa artesana de Mataró, s’uneixen en el projecte Grape Ale, que sota aquesta línia van llençar en el 2019 les seves primeres cerveses d’anyada com un experiment i que repeteixen en la collita de 2020, sumant, a més, un nou membre a la família: Grape Ale Mataró Barrel Aged.

El projecte Grape Ale d’Alta Alella i Molta Malta neix de l’amistat entre la Mireia Pujol-Busquets, segona generació del celler i l’Adrià Felisart, propietari de Molta Malta, la primera botiga de cervesa artesana de Mataró.

La Mireia i l’Adrià comparteixen vivències de tota la vida: van ser companys a l’escola des de petits i van estudiar junts la llicenciatura en Biologia a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Units per l’amor i el respecte per la naturalesa, es van animar a crear aquest projecte conjunt. A la verema del 2019, van elaborar dues cerveses Grape Ale: una de Chardonnay i una de Mataró. Després de la bona recepció de la primera anyada, repeteixen i aquest any també aposten per una Grape Ale Barrel Aged de Mataró, que ja es troba disponible al mercat.

Unes cerveses ecològiques artesanes i sense gluten, que fan honor a l’amistat.

Grape Ale Chardonnay fermenta en barrica de roure i és de color daurat pàl·lid amb espuma blanca, i té aromes fruitals de raïm, pruna i lichi. En boca és fresca, amb una bombolla fina, de textura suau, notes de fruita, pa blanc de motlle i una lleugera acidesa. 

Grape Ale Mataró fermenta en acer inoxidable i té un cridaner color rubí amb espuma beix; desprèn aromes de fruites vermelles madures com la cirera i la pruna, a la boca és intensa i sedosa, amb records de pansa i de raïm negre i notes lleugerament terroses. Cervesa guardonada en el concurs internacional Barcelona Beer Challenge 2021, més de 1.100 cerveses presentades de 60 estils diferents, amb un jurat internacional de 40 membres.

Grape Ale Mataró Barrel Aged, novetat de la gamma, s’elabora amb most de cervesa i part del most i raïms de la varietat Mataró. S’ha buscat una cervesa que aguantés la presència de la Mataró i on es notés una mica la dolçor de la malta. Els dos mostos fermenten en acer inoxidable i la barreja ha fermentat sense llevats afegits. La cervesa ha seguit un procés de criança de 4 mesos en barrica, per a arrodonir-la amb la complexitat dels matisos que li dóna la fusta. És d’un color rubí intens, amb espuma beix i ofereix en nas marcades notes de fruita vermella madura, de cirera i pruna. En boca és sedosa i intensa, amb tocs de pansa i raïm negre i lleugers tocs de torrats.

Grape Ale, és un projecte que harmonitza passió per la cervesa i pel vi de la manera més natural, rendint un tribut a l’amistat verdadera, aquella que neix sent nens i que perdura en el temps.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats