Alejandro Rodríguez, Millor Sommelier d’Espanya 2023

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

230420_MillorSommelierEspanya

Manuel Fernández Benítez i Toni Albiol Lacosta, plata i bronze, respectivament

Alejandro Rodríguez, sommelier del restaurant Relais & Châteaux Coque (Madrid), ha aconseguit avui el títol de Millor Sommelier d’Espanya 2023, després de resultar vencedor al 28è Campionat d’Espanya de Sommeliers Tierra de Sabor. Un esperat certamen que s’ha celebrat a la quarta i última jornada de la 36a edició de la fira Saló Gourmets. El jurat, a més, ha concedit la plata i el bronze a Manuel Fernández Benítez (Còrdova) i Toni Albiol Lacosta (Enoteca Divins, Martorell, Barcelona), respectivament.

Aquest concurs, patrocinat per Bodegas Protos, és un dels més veterans de Saló Gourmets. Té com a objectiu divulgar la cultura i figura del sommelier, així com seleccionar el professional que es converteix en el Millor Sommelier d’Espanya i representarà Espanya al Campionat Mundial de Sommeliers ASI (Associació Internacional de Sommeliers). El campionat consta de dues eliminatòries: a la semifinal els concursants s’han d’enfrontar a un qüestionari escrit, amb preguntes tipus test i han desenvolupat un tast escrit de vins.

Els millors passen a la final que se celebra l’endemà a la mateixa ubicació, on els finalistes han de superar les proves següents: un test ràpid, un tast oral de vins, carta errònia, identificació de destil·lats, licors i begudes, i, per últim, la decantació i servei d’una ampolla de vi, tot això davant un jurat compost per professionals d’alt nivell en el món del vi.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats