Dissabte, 9 de novembre a l’exterior del supermercat del carrer Onze de Setembre

Un total de 45 petits productors i cooperatives agràries de les comarques lleidatanes es donaran cita aquest dissabte, dia 9 de novembre, des de les 10,30h. i fins a les 14,30h., a la III Fira Caprabo de Productes de Proximitat de les Terres de Ponent que organitza la cadena de supermercats a l’exterior del seu supermercat ubicat al carrer Onze de Setembre de la capital de Ponent. Així els productors locals “donaran a conèixer i tastar els seus productes en aquesta trobada anual amb l’objectiu de posar en valor els productes de proximitat de les comarques catalanes, fomentar el seu coneixement i consum, a més de donar suport a la producció agroalimentària de proximitat”, explica la cadena de distribució.

Per a Fernando Tercero, Responsable de Proximitat de Caprabo “Per a nosaltres es molt important el mercat de les comarques lleidatanes. Enguany aquests productes han consolidat les vendes respecte a l’any anterior. Treballem per donar solidesa a les relacions amb els petits productors i les cooperatives agràries de la zona. Cal remarcar que 14 d’aquests petits productors lleidatans estan venent a les nostres botigues de l’àrea metropolitana de Barcelona”.

Caprabo ha introduït de les comarques lleidatanes 45 productors de les gammes de carns, verdures, plats preparats, torrons, olis, fruits secs, mel, melmelades, sucs i fruites entre d’altres, convertint Caprabo en un referent en el mercat en la venda de productes de proximitat a la zona on Caprabo disposa de 15 supermercats que sumen més de 12.600 metres quadrats de superfície comercial. En aquest últim exercici cal destacar la incorporació de la fruita d’Alcarràs, de la ma del productor Alsat.

Programa de Proximitat per Comarques de Caprabo
La celebració de les Fires Caprabo s’emmarca dins el Programa de Proximitat per Comarques de Caprabo. “Un dels aspectes més interessants del Programa és que des d’un primer moment s’ha treballat amb cada proveïdor de manera individualitzada, desplaçant-se a la zona, per conèixer les possibilitats de producció i adaptar les possibilitats de comercialització a cada un dels proveïdors i supermercat”, expliquen responsables de la companyia.

Segell de Proximitat
El compromís de Caprabo amb els productes de proximitat es remunta a més de dues dècades. Al setembre del 2013 va fer un pas radical al convertir-se en el primer supermercat que va incloure el segell oficial “Venda de Proximitat” per aquells productes de procedència directa del camp. L’objectiu del segell és identificar de cara al consumidor aquells productes agroalimentaris de Catalunya que per la seva proximitat redueixen al mínim el procés d’intermediació, fet que influeix en el cost i beneficia al productor i al consumidor, afavoreix la viabilitat de les explotacions i contribueix a millorar l’economia local.

Caprabo, únic supermercat amb totes les DOP catalanes
Caprabo és el primer supermercat que compta amb els 11 productes catalans que tenen el segell oficial europeu de Denominació d’Origen Protegida (DOP). Amb la Federació, Caprabo té un acord de col·laboració que té com a objectiu posar en valor i fomentar el consum dels productes amb el segell DOP i IGP (Identificació Geogràfica Protegida).