Cellers de la DO Costers del Segre

La Festa del Vi de Lleida celebra el segon press trip per conèixer la DO Costers del Segre

Es farà un maridatge amb els xefs Antoni Rubies, César Mory, Samantha Farré i Ivan Pascual amb els vins de 10 cellers de Lleida

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

PHOTO-2019-10-25-12-19-47-4
Periodistes i sommeliers de mitjans especialitzats participen des d’avui en un press trip per diferents cellers de la DO Costers del Segre. L’activitat, que s’allargarà fins diumenge, serveix per escalfar motors a la celebració de la Festa del Vi de Lleida que tindrà lloc aquest cap de setmana a l’exterior de la Llotja i, alhora, per donar a conèixer els cellers de la DO, la gastronomia i el patrimoni cultural d’aquesta zona.   Els professionals que hi participen són en Ramon Francàs, periodista i sommelier del diari La Vanguardia; José Luis Solanilla periodista especialitzat en gastronomia de l’Heraldo de Aragón; Mariví Quesada, de Borges TV; Jordi Bes periodista de vins del diari Ara; Ruth Troyano, periodista especialitzada en enoturism, de Gastrowalkers, David Jobé, periodista especialista en vins i cellers, de l’Enoturista i Natàlia Costa, periodista especialista en cultura i gastronomia, d’Europa Press. Tots ells guiats pel consultor gastronòmic i periodista Rafa Gimena.

El press trip s’ha iniciat aquest matí amb la visita a tres cellers de la DO Costers del Segre: el Celler Purgatori de Família Torres, Tomàs Cusiné i Mas Blanch i Jové on s’ha visitat, a més del celler, la Vinya dels Artistes. Aquest vespre es farà un sopar-maridatge, amb la cuina del xef David Molina -al restaurant Sheyton by David Molina- i vins de les 7 subzones de Lleida. Demà es visitarà el Celler Sanui pel matí i se celebrarà un dinar-col·loqui al restaurant Davall amb Ramon Francàs sobre “Varietats del raïm i identitat dels vins”. Tot seguit es farà un maridatge amb els xefs Antoni Rubies, César Mory, Samantha Farré i Ivan Pascual amb els vins de 10 cellers de Lleida. A la tarda, els periodistes faran una visita al patrimoni monumental dels dos turons de la ciutat: Seu Vella i Castell de Gardeny. Al vespre hi haurà un sopar lleidatà amb la cuina tradicional de la xef Montse Guardiola del Celler del Roser. El dia acabarà amb una visita a la Festa del Vi de Lleida.
El diumenge al matí es dedicarà a conèixer el patrimoni monumental de l’Eix Comercial de la ciutat, de la mà de Turisme de Lleida. Es visitaran els palaus de la Diputació i de la Paeria, la capella del Peu del Romeu, la Catedral Nova i l’Antic Hospital de Santa Maria. A migdia, assistiran a la Festa del Vi de Lleida i, finalment, el press trip acabarà amb un dinar-maridatge amb el xef Jordi Vidal de l’Espurna.
El press trip està organitzat per la consultora gastronòmica ComoPomona amb el suport de l’Ajuntament de Lleida-Turisme de Lleida, La Llotja- Palau de Congressos i Teatre Municipal de Lleida i La Festa del Vi de Lleida. Els cellers participants són Celler de Sanui, Celler Mas Blanch i Jové, Tomàs Cusiné i Família Torres. El viatge de premsa compta amb el suport del restaurant Sheyton by David Molina, el restaurant Celler del Roser, el restaurant L’Espurna i l’Hotel Acta Rambla de Lleida.

 

 

 

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats