[:ca]Un total de 45 productors lleidatans a la III Fira Caprabo de Productes de Proximitat de les Terres de Ponent[:es] Un total de 45 productores locales, en la III Feria Caprabo de Productos de Proximidad de las Tierras de Lleida[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

FIRA CAPRABO PROXIMITAT GOLMES

[:ca]Dissabte, 9 de novembre a l’exterior del supermercat del carrer Onze de Setembre

Un total de 45 petits productors i cooperatives agràries de les comarques lleidatanes es donaran cita aquest dissabte, dia 9 de novembre, des de les 10,30h. i fins a les 14,30h., a la III Fira Caprabo de Productes de Proximitat de les Terres de Ponent que organitza la cadena de supermercats a l’exterior del seu supermercat ubicat al carrer Onze de Setembre de la capital de Ponent. Així els productors locals “donaran a conèixer i tastar els seus productes en aquesta trobada anual amb l’objectiu de posar en valor els productes de proximitat de les comarques catalanes, fomentar el seu coneixement i consum, a més de donar suport a la producció agroalimentària de proximitat”, explica la cadena de distribució.

Per a Fernando Tercero, Responsable de Proximitat de Caprabo “Per a nosaltres es molt important el mercat de les comarques lleidatanes. Enguany aquests productes han consolidat les vendes respecte a l’any anterior. Treballem per donar solidesa a les relacions amb els petits productors i les cooperatives agràries de la zona. Cal remarcar que 14 d’aquests petits productors lleidatans estan venent a les nostres botigues de l’àrea metropolitana de Barcelona”.

Caprabo ha introduït de les comarques lleidatanes 45 productors de les gammes de carns, verdures, plats preparats, torrons, olis, fruits secs, mel, melmelades, sucs i fruites entre d’altres, convertint Caprabo en un referent en el mercat en la venda de productes de proximitat a la zona on Caprabo disposa de 15 supermercats que sumen més de 12.600 metres quadrats de superfície comercial. En aquest últim exercici cal destacar la incorporació de la fruita d’Alcarràs, de la ma del productor Alsat.

Programa de Proximitat per Comarques de Caprabo
La celebració de les Fires Caprabo s’emmarca dins el Programa de Proximitat per Comarques de Caprabo. “Un dels aspectes més interessants del Programa és que des d’un primer moment s’ha treballat amb cada proveïdor de manera individualitzada, desplaçant-se a la zona, per conèixer les possibilitats de producció i adaptar les possibilitats de comercialització a cada un dels proveïdors i supermercat”, expliquen responsables de la companyia.

Segell de Proximitat
El compromís de Caprabo amb els productes de proximitat es remunta a més de dues dècades. Al setembre del 2013 va fer un pas radical al convertir-se en el primer supermercat que va incloure el segell oficial “Venda de Proximitat” per aquells productes de procedència directa del camp. L’objectiu del segell és identificar de cara al consumidor aquells productes agroalimentaris de Catalunya que per la seva proximitat redueixen al mínim el procés d’intermediació, fet que influeix en el cost i beneficia al productor i al consumidor, afavoreix la viabilitat de les explotacions i contribueix a millorar l’economia local.

Caprabo, únic supermercat amb totes les DOP catalanes
Caprabo és el primer supermercat que compta amb els 11 productes catalans que tenen el segell oficial europeu de Denominació d’Origen Protegida (DOP). Amb la Federació, Caprabo té un acord de col·laboració que té com a objectiu posar en valor i fomentar el consum dels productes amb el segell DOP i IGP (Identificació Geogràfica Protegida).[:es]Sábado, 9 de noviembre al exterior del supermercado de la calle Once de Septiembre

Un total de 45 pequeños productores y cooperativas agrarias de las comarcas leridanas se darán cita este sábado, día 9 de noviembre, desde las 10,30h. y hasta las 14,30h., a la III Feria Caprabo de Productos de Proximidad de las Tierras de Lleida que organiza la cadena de supermercados al exterior de su supermercado ubicado a la calle Once de Septiembre de la capital leridana.

Así los productores locales “darán a conocer y probar sus productos en este encuentro anual con el objetivo de posar en valor los productos de proximidad de las comarcas catalanas, fomentar su conocimiento y consumo, además de apoyar a la producción agroalimentaria de proximidad”, explica la cadena de distribución.

Para Fernando Tercero, responsable de Proximidad de Caprabo: “para nosotros es muy importante el mercado de las comarcas leridanas. Este año estos productos han consolidado las ventas respecto al año anterior. Trabajamos para dar solidez en las relaciones con los pequeños productores y las cooperativas agrarias de la zona. Hay que remarcar que 14 de estos pequeños productores leridanos están vendiendo en nuestras tiendas del área metropolitana de Barcelona”.

Caprabo ha introducido procedentes de las comarcas leridanas 45 productores de las gammas de carnes, verduras, platos preparados, turrones, óleos, frutos secos, miel, mermeladas, zumos y frutas entre otros, convirtiendo Caprabo en un referente en el mercado en la venta de productos de proximidad a la zona donde Caprabo dispone de 15 supermercados que suman más de 12.600 metros cuadrados de superficie comercial. En este último ejercicio hay que destacar la incorporación de la fruta de Alcarràs, de la mi del productor Alsat.

Programa de Proximidad por Comarcas de Caprabo
La celebración de las Ferias Caprabo se enmarca dentro del Programa de Proximidad por Comarcas de Caprabo. “Uno de los aspectos más interesantes del Programa es que desde un primer momento se ha trabajado con cada proveedor de manera individualizada, desplazándose a la zona, para conocer las posibilidades de producción y adaptar las posibilidades de comercialización a cada uno de los proveedores y supermercado” explican los responsables de la comapañía.

Sello de Proximidad
El compromiso de Caprabo con los productos de proximidad se remonta además de dos décadas. En septiembre del 2013 dio un paso radical al convertirse en el primer supermercado que incluyó el sello oficial “Venta de Proximidad” por aquellos productos de procedencia directa del campo. El objetivo del sello es identificar de cara al consumidor aquellos productos agroalimentarios de Cataluña que por su proximidad reducen al mínimo el proceso de intermediación, hecho que influye en el coste y beneficia al productor y al consumidor, favorece la viabilidad de las explotaciones y contribuye a mejorar la economía local.

Único supermercado con todas las DOP catalanas
Caprabo es el primer supermercado que cuenta con los 11 productos catalanes que tienen el sello oficial europeo de Denominación de Origen Protegida (DOP). Con la Federación, Caprabo tiene un acuerdo de colaboración que tiene como objetivo posar en valor y fomentar el consumo de los productos con el sello DOP y IGP (Identificación Geográfica Protegida).[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats