Eschotur Lleida va acollir quatre sessions durant la tardor

En el marc de les Segones Jornades Gastronòmiques Gustum a  Eschotur Lleida, es van programar la passada tardor quatre tallers de cuina amb professionals per a descobrir les possibilitats dels diferents productes locals.

Joel Castanyé de la Boscana de Bellvís (Pla d’Urgell); Albert Marimon de la Cava de Tàrrega (Urgell), Francesc Xavier Benet de l’Hostal Benet de les Borges Blanques (les Garrigues) i Gonzalo Ferreruela de Ferreruela Cuina de la Terra de Lleida (Segrià), van cuinar diferents receptes amb els productes locals dels productors de les respectives comarques lleidatanes.

En aquest sentit, el dilluns 19 de novembre es va celebrar la darrera sessió. Una trentena d’alumnes van conèixer un dels productes que s’elaboren al Pla d’Urgell i com es marida amb plats del restaurant amb Estrella Michelin, La Boscana de Bellvís.

Judit Badia, de Vinagres Badia, va presentar el procés d’elaboració dels seus vinagres i també va rememorar la història dels seus avantpassats, ja que es tracta d’una empresa familiar que treballa des del 1908. L’equip de La Boscana va elaborar dos plats, un ajoblanco amb brou de marisc, i unes postres molt tradicionals, les maduixes amb vinagre.