Els aliments de muntanya protagonistes del 23 al 26 de març

El Congrés del producte i la gastronomia dels Pirineus torna a Osca en la seva segona edició, del 23 al 26 de març, amb una programació en què s’incideix en el valor dels aliments de muntanya i la gastronomia dels restaurants de la serralada.

El Congrés del producte i la gastronomia dels Pirineus torna a Osca en la seva segona edició, del 23 al 26 de març, amb una programació en què s’incideix en el valor dels aliments de muntanya i la gastronomia dels restaurants de la serralada. Però sense perdre l’essència que uneix la fira del cap de setmana, dissabte i diumenge, i el congrés pròpiament dit, dilluns i dimarts. 

El congrés, dirigit per TuHuesca, se centra en quatre eixos de treball: la Cuina de muntanya, la fruita i fruits de muntanya, el producte de proximitat i la creació d’una producció agroalimentària singular.

Els germans Torres, Javier i Sergio, del restaurant Cocina Hermanos Torres i el programa de Televisió Espanyola ‘Torres a la cuina’ seran els encarregats d’impartir la ponència inaugural, dilluns a les 10 hores.

Després s’analitzarà La cuina de muntanya que és el tema de la primera sessió congressual, ja el dilluns, 24, i restringit per a congressistes. Amb demostracions i mostra de restaurants ubicats en poblacions properes a estacions d’esquí, així com altres establiments llunyans a aquestes instal·lacions, però amb un gran flux de persones.

La cuina d’autoconsum serà un altre dels assumptes a debatre, on participaran, amb demostracions i mostres, els responsables de diferents restaurants que compten amb un model de negoci on la pròpia producció agroalimentària té una gran importància.

L’apartat de ponències es tancarà amb una mirada sobre l’actual gastronomia dels Pirineus centrals, amb diferents restaurants del territori.