Buscant sinergies entre el vi i el turisme astronòmic, el Celler Montsec de la cooperativa d’Artesa ha presentat un nou vi monovarietal de Cabernet Franc que es diu Montsec Astronòmic 

El nou vi, fruit de la col·laboració amb el Parc Astronòmic del Montsec (PAM) d’Àger i el celler cooperatiu facilita l’entrada bonificada a les intal·lacions, ja que en presentar el tap de l’ampolla, podran accedir dues persones amb el cost d’una entrada, “segons les condicions establertes pel mateix Parc Astronòmic Montsec en la seva web”, especifiquen des del Celler Montsec.

Jaume Gaspà, sommelier i director del celler, confia en què aquest nou projecte sigui “una excel·lent via de nexe, promocionant el territori d’una manera innovadora”. A la pregunta de per què es va escollir aquest vi monovarietal de Cabernet Franc i no un altre, Jaume Gaspà respon que “a primer cop d’ull, el Montsec Astronòmic se’ns presenta fosc com la nit, brillant com els estels”. La resposta, a part del seu punt poètic, és certa i bé justifica el ressalt d’un vi que neix amb una producció de 3.600 ampolles i vol estar lligat al Parc Astronòmic del Montsec.

Tot i tractar-se d’un vi jove, es presenta per primera vegada amb l’anyada 2018, el Montsec Astronòmic està criat en bótes de fusta de roure francès.

Aposta decidida pels vins rosats amb els Garbuix Origen i el Garbuix Collita Roja

El Celler de Montsec ha fet una aposta decidida pel vi rosat a l’hora de buscar nous públics. Amb aquesta intenció els dos vins rosats Garbuix, “mirem de reflectir dos estils conceptualment molt diferenciats, on conviu el respecte per l’ancestral i les tècniques mes avantguardistes”, expliquen els responsables del celler.

“Mentre que el Garbuix Origen es fa amb un cupatge amb predomini de varietats blanques, tal i com es feia de manera ancestral barrejant tot el raïm de la parcel.la; el Garbuix Collita Roja (Merlot i Cabernet Franc), és un rosat molt més tècnic que combina el mètode de sagnat amb cupatge d’una petita part vinificada com blanc de noirs”, explica el sommelier i director de celler, Jaume Gaspà.

“Així, mentre que en l’Origen, el resultat és un vi lleuger, ric en matisos, molt gastronòmic, carregat de sensualitat i d’una finesa increïble; al Collita Roja es potencia el caràcter sedós de fruita roja i negra, alleugerint el pas per boca cercant l’elegància, deixant un agradable i llarg record on destaquen gormands fruits vermells i negres”, puntualitza Gaspà.