Maridatge de Costers del Sió al restaurant de Sant Martí

El veneçolà Michael Torres s’ha fet càrrec de la cuina del restaurant l’Alzumar que regenta Ana Garcia al carrer Sant Martí de Lleida. La seva cuina és molt tècnica i variada. El dimecres 12 de desembre va servir un menú de maridatge amb vins del celler Costers del Sió de Balaguer (DO Costers del Segre – Subzona Artesa).

Torres, natural de Los Teques (Veneçuela) es va formar al ‘Centro de Estudios Culinarios San Antonio’ i va iniciar la seva carrera professional a Espanya a les Illes Canàries a Puerto de la Cruz (Bodeguita Algarrobo i Grupo Compostelana). Ara arriba a l’Alzumar després d’haver cuinat a establiments com l’Hotel Valdepalacios (Toledo), Solana (Ampuero), el Baiben (Calvià) o La Boscana de Bellvís.

El maridatge del dimecres, dia 12 de desembre, es va obrir amb l’aperitiu Bosc Marí, maridat amb l’escumós Reserva Siós Blanc de Noirs, elaborat en la seva totalitat amb Pinot Noir.

Tot seguit, Torres va presentar dos entrants: un mar i muntanya de Gambot amb papada de porc, i un Tomàquet glacejat a baixa temperatura amb salsa de formatge, que es van maridar amb els vins joves Petit Sios Negre i el Petit Siós Blanc, respectivament.

El peix del sopar va ser Llobarro amb pell cruixent de iuca. Un plat que jugava amb les textures dels diferents productes i es va maridar amb el nou cupatge del vi blanc Pla de Lledoner. Un vi fruit d’un cupatge de Garnatxa Blanca i Chardonnay amb una part de la Garnatxa fermentada en bóta nova de roure. Un vi que constata l’aposta del celler per aquesta varietat.

El nou Siós Cau del Gat, es va casar amb Colomí en dues coccions (cuixa estofada i pit a la planxa) arròs de ceps i paté de ‘mole’. Costers del Siós ha renovat el cupatge d’aquest vi en el qual la Garnatxa ha pres protagonisme davant les varietats, l’Ull de Llebre i Syrah, també presents.

A l’hora de les postres, Michael Torres es va decidir per Mango, coco i llima que va maridar amb el Brut Reserva Rosé, també fet 100% amb Pinot Noir.