[:ca]Michael Torres nou cap de cuina de l’Alzumar d’Ana Garcia[:es]Michael Torres nuevo jefe de cocina del Alzumar de Ana García[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Alzumar

[:ca]Maridatge de Costers del Sió al restaurant de Sant Martí

El veneçolà Michael Torres s’ha fet càrrec de la cuina del restaurant l’Alzumar que regenta Ana Garcia al carrer Sant Martí de Lleida. La seva cuina és molt tècnica i variada. El dimecres 12 de desembre va servir un menú de maridatge amb vins del celler Costers del Sió de Balaguer (DO Costers del Segre – Subzona Artesa).

Torres, natural de Los Teques (Veneçuela) es va formar al ‘Centro de Estudios Culinarios San Antonio’ i va iniciar la seva carrera professional a Espanya a les Illes Canàries a Puerto de la Cruz (Bodeguita Algarrobo i Grupo Compostelana). Ara arriba a l’Alzumar després d’haver cuinat a establiments com l’Hotel Valdepalacios (Toledo), Solana (Ampuero), el Baiben (Calvià) o La Boscana de Bellvís.

El maridatge del dimecres, dia 12 de desembre, es va obrir amb l’aperitiu Bosc Marí, maridat amb l’escumós Reserva Siós Blanc de Noirs, elaborat en la seva totalitat amb Pinot Noir.

Tot seguit, Torres va presentar dos entrants: un mar i muntanya de Gambot amb papada de porc, i un Tomàquet glacejat a baixa temperatura amb salsa de formatge, que es van maridar amb els vins joves Petit Sios Negre i el Petit Siós Blanc, respectivament.

El peix del sopar va ser Llobarro amb pell cruixent de iuca. Un plat que jugava amb les textures dels diferents productes i es va maridar amb el nou cupatge del vi blanc Pla de Lledoner. Un vi fruit d’un cupatge de Garnatxa Blanca i Chardonnay amb una part de la Garnatxa fermentada en bóta nova de roure. Un vi que constata l’aposta del celler per aquesta varietat.

El nou Siós Cau del Gat, es va casar amb Colomí en dues coccions (cuixa estofada i pit a la planxa) arròs de ceps i paté de ‘mole’. Costers del Siós ha renovat el cupatge d’aquest vi en el qual la Garnatxa ha pres protagonisme davant les varietats, l’Ull de Llebre i Syrah, també presents.

A l’hora de les postres, Michael Torres es va decidir per Mango, coco i llima que va maridar amb el Brut Reserva Rosé, també fet 100% amb Pinot Noir.

 

[:es]Maridaje de Costers del Sió en el restaurante de Sant Martí

El venezolano Michael Torres se ha hecho cargo de la cocina del restaurante el Alzumar que regenta Ana García en la calle San Martín de Lleida. Su cocina es muy técnica y variada.

El miércoles 12 de diciembre sirvió un menú de maridaje con vinos de la bodega Costers del Sió de Balaguer (DO Costers del Segre – Subzona Artesa).

Torres, natural de Los Teques (Venezuela) se formó en el Centro de Estudios Culinarios San Antonio e inició su carrera profesional en España en las Islas Canarias en Puerto de la Cruz (Bodeguita Algarrobo y Grupo Compostelana). Ahora llega al Alzumar después de haber cocinado a establecimientos como el Hotel Valdepalacios (Toledo), Solana (Ampuero), el Baiba (Calvià) o La Boscana de Bellvís.

El maridaje del miércoles, día 12 de diciembre, se abrió con el aperitivo Bosque Marino, casado con el espumoso Reserva Siós Blanc de Noirs, elaborado en su totalidad con Pinot Noir.

A continuación, Torres presentó dos entrantes: un mar y montaña de carabineros con papada de cerdo, y un Tomate glaseado a baja temperatura con salsa de queso, que se casó con los vinos jóvenes Pequeño Sios Negro y el Petit Siós Blanco, respectivamente.

El pescado de la cena fue Lubina con piel crujiente de yuca. Un plato que jugaba con las texturas de los diferentes productos y casó con el nuevo coupage del vino blanco Plà de Lledoner. Un vino fruto de un coupage de Garnacha Blanca y Chardonnay con una parte de la Garnacha fermentada en barrica nueva de roble. Un vino que constata la apuesta de la bodega por esta variedad.

El nuevo Siós Cau del Gat, se casó con Pichón en dos cocciones (muslo estofado y pecho a la plancha) arroz de setas y paté de ‘mole’. Costers del Siós ha renovado el coupage de este vino en el que la Garnacha ha tomado protagonismo ante las variedades, el Tempranillo y Syrah, también presentes.

A la hora de los postres, Michael Torres se decidió por Mango, coco y lima que casase con el Brut Reserva Rosé, también hecho 100% con Pinot Noir.

 

[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats