Original menú de tast amb el caragol com a protagonista

Amb motiu de l’Expo Zaragoza 2008, la Fecoll va portar el Caragol Tour que promociona la festa lleidatana a la capital aragonesa el 2007 i 2008. Va ser el 2007 quan la festa va contactar amb Casa Pedro, per convidar-los a fer un menú amb caragols obert al públic. La família Carcas Armingol van acceptar el repte i ja van dotze edicions.

Els germans Luis i Javier Carcas Armingol feia poc temps que s’havien fet amb els fogons del veterà restaurant Casa Pedro, però quan els lleidatans van tastar els seus Caragols a l’Antiga, saltats a la cassola amb oli i herbes aromàtiques, van saber que aquell podia ser el local ambaixador de l’Aplec a Saragossa.

Aquest any 2019, les XII Jornades Gastronòmiques del Caragol han comptat amb Croqueta d’ibèric i caragols; i Paté de Campanya, caragols i romesco com a aperitius.

Els entrants han estat Llenties “beluga”, escamarlans i caragols, i els mencionats Caragols a l’Antiga. Com a plats principals, de peix, Bacallà rostit, sopa de ceba i ravioli de caragols; i de carn, Lingot de “Ternasco” d’Aragó, crema d’arrels i caragols.

A les postres, els germans Carcas han optat per la xocolata amb un Baba Ganush.

Amb motiu de la presentació del menú es va celebrar el Caragol Tour a Saragossa 2019.