El celler Tomàs Cusiné celebra el 15è aniversari del seu vi emblema, El Vilosell, amb la sortida de la nova anyada al mercat. Tomàs Cusiné va donar el seu propi nom a aquest celler, el seu projecte més personal.

El celler compta amb nombrosos reconeixements de prescriptors i guies de renom nacional i internacional com Robert Parker, Jancis Robinson, La Guía Peñín, La Guía Proensa i La Guía ABC, entre d’altres; els que avalen la qualitat dels seus vins.

A més, l’any 2012 l’Associació Catalana de Sommeliers el va reconèixer com el Millor Celler de Catalunya. Sense certificar la seva producció com a biodinàmica, Tomàs Cusiné també està introduint pràctiques d’aquest sistema agrícola a la seva línia de vins de finca i es troba en una fase de creixement.

Segons informa el mateix celler, Tomàs Cusiné exporta més del 70% de la seva producció anual i distribueix els seus vins mundialment, a més de 30 països d’Europa, Amèrica, l’Àsia i Oceania. Es troba en la llista d’empreses espanyoles d’alt creixement i de la superfície de parcel·les de vinya de muntanya són 30 les hectàrees que es troben per sobre dels 700 metres d’altura.

El Vilosell 2017 procedeix de l’estricta selecció manual del raïm de tres varietats (ull de llebre, syrah i garnatxa). És un vi fumat amb aromes picants de fruita negra i blava, xocolata negra amb un toc de empebrats. Apelfat i atractivament dolç, ofereix en boca el sabor de groselles i mores amb un toc de moca. Acaba amb una gran persistència i amplitud.

L’experiència acumulada en els cellers familiars Castell del Remei i Cérvoles Celler va impulsar Tomàs Cusiné a iniciar la seva primera aventura com a cellerer independent, establint-se a la comarca de Les Garrigues.

TAST A WINE PALACE LLEIDA

D’altra banda, la botiga especialitzada Wine Palace de Lleida va acollir un tast dirigit pel mateix Tomàs Cusiné el dijous, dia 10 de maig. Una quinzena d’amants el vi van poder degustar de la mà del cellerer lleidatà el vi blanc Auzells 2017, i els vins negres Llebre 2016, Vilosell 2016, i Geol Old Wines.

©Fotografia Xavier Navarro