[:ca]15è Aniversari del vi emblema de Tomàs Cusiné, El Vilosell[:es]XV Aniversario del vino emblema de Tomàs Cusiné, El Vilosell[:]

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

Tastcusine©XavierNavarro

[:ca]El celler Tomàs Cusiné celebra el 15è aniversari del seu vi emblema, El Vilosell, amb la sortida de la nova anyada al mercat. Tomàs Cusiné va donar el seu propi nom a aquest celler, el seu projecte més personal.

El celler compta amb nombrosos reconeixements de prescriptors i guies de renom nacional i internacional com Robert Parker, Jancis Robinson, La Guía Peñín, La Guía Proensa i La Guía ABC, entre d’altres; els que avalen la qualitat dels seus vins.

A més, l’any 2012 l’Associació Catalana de Sommeliers el va reconèixer com el Millor Celler de Catalunya. Sense certificar la seva producció com a biodinàmica, Tomàs Cusiné també està introduint pràctiques d’aquest sistema agrícola a la seva línia de vins de finca i es troba en una fase de creixement.

Segons informa el mateix celler, Tomàs Cusiné exporta més del 70% de la seva producció anual i distribueix els seus vins mundialment, a més de 30 països d’Europa, Amèrica, l’Àsia i Oceania. Es troba en la llista d’empreses espanyoles d’alt creixement i de la superfície de parcel·les de vinya de muntanya són 30 les hectàrees que es troben per sobre dels 700 metres d’altura.

El Vilosell 2017 procedeix de l’estricta selecció manual del raïm de tres varietats (ull de llebre, syrah i garnatxa). És un vi fumat amb aromes picants de fruita negra i blava, xocolata negra amb un toc de empebrats. Apelfat i atractivament dolç, ofereix en boca el sabor de groselles i mores amb un toc de moca. Acaba amb una gran persistència i amplitud.

L’experiència acumulada en els cellers familiars Castell del Remei i Cérvoles Celler va impulsar Tomàs Cusiné a iniciar la seva primera aventura com a cellerer independent, establint-se a la comarca de Les Garrigues.

TAST A WINE PALACE LLEIDA

D’altra banda, la botiga especialitzada Wine Palace de Lleida va acollir un tast dirigit pel mateix Tomàs Cusiné el dijous, dia 10 de maig. Una quinzena d’amants el vi van poder degustar de la mà del cellerer lleidatà el vi blanc Auzells 2017, i els vins negres Llebre 2016, Vilosell 2016, i Geol Old Wines.

©Fotografia Xavier Navarro[:es]La bodega Tomàs Cusiné celebra el 15 aniversario de su vino emblema, El Vilosell, con la salida de la nueva añada al mercado. Tomás Cusiné dio su propio nombre a esta bodega, su proyecto más personal.

La bodega cuenta con numerosos reconocimientos de prescriptores y guías de renombre nacional e internacional como Robert Parker, Jancis Robinson, La Guía Peñín, La Guía Proensa y La Guía ABC, entre otros; los que avalan la calidad de sus vinos. Además, el año 2012 la Asociación Catalana de Sumilleres lo reconoció como la Mejor Bodega de Cataluña. Sin certificar su producción como biodinámica, Tomàs Cusiné también está introduciendo prácticas de este sistema agrícola a su línea de vinos de pago y se encuentra en una fase de crecimiento.

Según informa la misma bodega, Tomàs Cusiné exporta más del 70% de su producción anual y distribuye sus vinos mundialmente, a más de 30 países de Europa, América, Asia y Oceanía. Se encuentra en la lista de empresas españolas de alto crecimiento y de la superficie de parcelas de viña de montaña son 30 las hectáreas que se encuentran por encima de los 700 metros de altura.

El Vilosell 2017 procede de la estricta selección manual de la uva de tres variedades (tempranillo, syrah y garnacha). Es un vino ahumado con aromas picantes de fruta negra y azul, chocolate negro con un toque de empebrats. Afelpado y atractivamente dulce, ofrece en boca el sabor de grosellas y moras con un toque de moca. Termina con una gran persistencia y amplitud. La experiencia acumulada en las bodegas familiares Castell del Remei y Cérvoles Celler impulsó a Tomás Cusiné a iniciar su primera aventura como bodeguero independiente, estableciéndose en la comarca de Les Garrigues.

CATA EN WINE PALACE LLEIDA

Por otro lado, la tienda especializada Wine Palace de Lleida acogió una cata dirigida por el mismo Tomás Cusiné el jueves, día 10 de mayo. Una quincena de amantes el vino pudieron degustar de la mano del bodeguero leridano el vino blanco Auzells 2017, y los vinos tintos Llebre 2016, Vilosell 2016, y Geol Old Wines.

Fotografía ©Xavier Navarro[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats