Villaró i Sampietro, nou tàndem de cuina al Cau de Sant Llorenç

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

150506nRoger Villaró, com a cap de cuina, i Núria Sampietro, com a segona, són el nou tàndem dels fogons del Cau de Sant Llorenç (plaça Sant Josep 4 de Lleida) que també estrena gerent amb Maria Àngels Grues, que ja era sòcia de l’establiment.
Amb 23 anys aquesta parella de joves cuiners ha remodelat la carta de l’establiment amb incorporacions molt creatives i amb tocs personals en els plats estrella de la casa.
Villarò i Sampietro van estudiar cuina a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida i després s’han format i treballat en establiments de prestigi. Així, Villaró ha experimentat en les cuines d’Angle de Barcelona (Jordi Cruz) Malena de Gimenenlls (Xixo Castaño), Cassia de Lleida (Mateu Banch), o La Cava de Tàrrega (Albert Marimon). Per la seva banda, Sampietro, amb un do especial per a les postres, ha après d’equips com el de Ferran Adrià, a El Bulli.
Villarò defineix la seva cuina com “de mercat, amb un toc creatiu i especial cura del producte”. Entre els plats d’en Roger que vam degustar, mereix una menció especial la Vieira a la carbonara ibèrica i els Espaguetis de tòfona i cresta de gall que són una explosió de textures en la qual destaquen la untuositat de l’ou i el foie com a nexe dels sabors del porc ibèric, la vieira, els tallarins i la melositat de la cresta.
Altres incorporacions recents de la carta de la casa han estat, entre altres, els Calamars farcits de botifarra negra, alfàbrega i salsa de tinta; el Melós de vedella amb hummus de mongeta i la seva salsa a la ratafia; i el Lluç fresc amb escopinyes, espàrrecs marins i salsa verda.
Villaró ha donat un punt de cuina de fusió als tàrtars de salmó i de vedella del Cau. El primer, està acompanyat d’alvocat i fruita, mentre el segon, se serveix amb gelat.
Entre les postres, el Pa amb xocolata oli i sal; l’Escuma de crema catalana amb poma al toffee i carquinyolis; o l’espectacular Xocolata, cafè i regalèssia servit i preparat al menjador davant del comensal.
El Cau de Sant Llorenç té previst obrir la terrassa d’estiu durant la darrera setmana de maig per a gaudir de les nits d’estiu al Centre Històric de Lleida.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats