Vi·brant, el nou vi ‘ancestral’ perlat natural de Llopart

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

210517_Llopart_ViBant

El celler presenta un nou vi fet de xarel·lo vermell de mínima intervenció.

Llopart va presentar dilluns el seu nou vi anomenat Vi·brant, un vi ‘ancestral’, perlat natural (Pet-Nat) de Xarel·lo Vermell, elaborat amb una única fermentació acabada en ampolla, per tal de mantenir unes bombolles espontànies, subtils i molt delicades, d’on li ve el nom de perlat. És un vi que inicia la fermentació en dipòsit i s’embotella quan aquesta és a punt de finalitzar, perquè ho faci ja dins l’ampolla. Aquestes bombolles endògenes preserven la seva naturalesa de vi de mínima intervenció.

El raïm escollit per a l’elaboració d’aquest vi perlat natural és el Xarel·lo Vermell, una varietat molt escassa, recuperada, de pell rosada; cultivada de manera ecològica en tres terrasses de vinyes a tocar dels 400m sobre el nivell del mar. El Vi·brant és un vi elaborat amb llevats indígenes propis, prèviament seleccionats, sense sulfits afegits, que ha fet una criança de 6 mesos amb les mares, abans d’extreure- les. D’aquesta anyada se n’han elaborat 863 ampolles.

El Vi·brant neix dins La Vida Secreta de les Plantes, el nom que engloba els vins que Llopart elabora en el marc de la D.O Penedès i el most del celler:

L’Enigma, el vi misteriós i efímer, de varietat secreta; el blanc jove Vitis, el Xarel·lo amb criança Clos dels Fòssils, el rosat de Sumoll, Carmí i el Most Flor de Xarel·lo, el most solidari del celler. Amb aquest distintiu volen transmetre la seva admiració cap al misteriós món de les plantes: éssers vius amb sensibilitats, estratègies i mecanismes d’adaptació al medi sofisticats i fascinants.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats