Verema primerenca a l,Olivera amb noves varietats autòctonesVendimia temprana en La Olivera con nuevas variedades autóctonas

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

El celler L’Olivera –de la Denominació d’Origen Costers del Segre– va començar la verema 2012 el passat 21 d’agost, l’anyada més primerenca de totes les que ha fet aquest celler des de que va començar a elaborar vins a l’any 1989. Tot i una certa reducció del volum, la qualitat es preveu excel·lent donada la sanitat del raïm i la bona maduració.
Aquesta campanya també està servint al celler per a posar en pràctica algunes de les novetats en les quals porta anys treballant i invertint esforços. Enguany la majoria dels vins s’elaboraran amb segell ecològic, el que culmina un procés que va començar ara fa quatre anys amb la certificació de totes les vinyes conreades.
En aquesta campanya entraran en producció algunes varietats autòctones que s’han plantat en els darrers anys i que contribuiran a reforçar la tipicitat dels vins que elabora. Es tracta de la malvasia, la garnatxa blanca, el xarel·lo (coneguda tradicionalment a la zona com a cartoixà), la garnatxa negra i el monastrell. D’altra banda, el celler continua invertint en l’estudi de les varietats pròpies de les Terres de Lleida amb la col·laboració amb el projecte “Vinyes Trobades” que coordina el grup Slow Food i que porta des de l’any 2008 investigant i promocionant el patrimoni vitícola lleidatà.
Paral·lelament, L’Olivera està de celebració doncs el dia 28 de setembre rebrà al Senat Francès, a París, la distinció del millor film del Festival Oenovideo 2012 pel documental “Terra d’Oportunitats”, dirigit per Roger Roca i produït per la Televisió de Catalunya, i que retrata la vida diària d’aquesta cooperativa. Recordem que L’Olivera treballa també en l’àmbit de la integració de persones amb discapacitat des de l’any 1974 i que amb la seva tasca contribueix també a reforçar aquest tipus d’iniciatives a través del que es comença a anomenar “Agricultura Social”.La bodega L’Olivera –de la Denominación de Origen Costers del Segre– empezó la vendimia 2012 el pasado 21 de agosto, la añada más temprana de todas las que ha hecho esta bodega desde que comenzó a elaborar vinos en el año 1989. A pesar de una cierta reducción del volumen, la calidad se prevé excelente dada la sanidad de la uva y la buena maduración.
Esta campaña también está sirviendo a la bodega para poner en práctica algunas de las novedades en las que lleva años trabajando e invirtiendo esfuerzos. Este año la mayoría de los vinos se elaborarán con sello ecológico, lo que culmina un proceso que comenzó hace cuatro años con la certificación de todas las viñas cultivadas.
En esta campaña entrarán en producción algunas variedades autóctonas que se han plantado en los últimos años y que contribuirán a reforzar la tipicidad de los vinos que elabora. Se trata de la malvasía, la garnacha blanca, el xarel·lo (conocida tradicionalmente en la zona como cartujo), la garnacha tinta y el monastrell. Por otra parte, la bodega continúa invirtiendo en el estudio de las variedades propias de las Tierras de Lleida con la colaboración con el proyecto “Viñas Encontradas” que coordina el grupo Slow Food y que lleva desde el año 2008 investigando y promocionando el patrimonio vitícola leridano.
Paralelamente, L’Olivera está de celebración pues el día 28 de septiembre recibirá el Senado Francés, en París, la distinción del mejor filme del Festival Oenovideo 2012 por el documental “Tierra de Oportunidades”, dirigido por Roger Roca y producido por la Televisió de Catalunya, y que retrata la vida diaria de esta cooperativa. Recordemos que L’Olivera trabaja también en el ámbito de la integración de personas con discapacidad desde el año 1974 y que con su labor contribuye también a reforzar este tipo de iniciativas a través del que se empieza a llamar “Agricultura Social “.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats