Vedella Pirineus CatalansTernera Pirineos Catalanes

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

La IGP Vedella dels Pirineus Catalan, aixopluga els vedells i les vedelles de la raça Bruna dels Pirineus, Charolais i la Limousine i els creuaments entre aquestes, nascuts a les comarques catalanes pirinenques i prepirinenques (Alt Empordà, Alta Ribagorça, Alt Urgell, Berguedà, Cerdanya, Garrotxa, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ripollès, Solsonès i Valh d’Aran). La qualitat d’aquesta carn es deu a la cria de vaques i vedells en règim extensiu o semiextensiu, en què l’alimentació de base són les pastures. L’engreix es fa mitjançant farratges, cereals i lleguminoses.
Per aconseguir una bona transformació del múscul en carn de qualitat, el sacrifici i l’elaboració es fan en escorxadors autoritzats i controlats pel Consell Regulador. El transport és respectuós amb el benestar animal i el sacrifici i l’especejament es realitzen de forma tradicional, a fi de mantenir la qualitat produïda.
El color de la carn va de rosat a vermell brillant i el greix de blanc a crema. Presenta infiltracions de greix intramuscular.
La maduració de 7 dies, com a mínim, aporta la tendresa i les característiques organolèptiques que la diferencien de la resta de carns del mercat.La IGP Ternera de los Pirineos Catalanes, engloba los terneros y las terneras de la raza Morena de los Pirineos, Charolais y la Limousine y los cruzamientos entre estas, nacidos en las comarcas catalanas pirenaicas y prepirenaicas (Alt Empordà, Alta Ribagorça, Alt Urgell, Berguedà, Cerdaña, Garrotxa, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ripollès, Solsonès y Valh de Aran). La calidad de esta carne se debe a la cría de vacas y terneros en régimen extensivo o semiextensivo, en que la alimentación de base son los pastos. El engorde se hace mediante forrajes, cereales y leguminosas.
Para conseguir una buena transformación del músculo en carne de calidad, el sacrificio y la elaboración se hacen en mataderos autorizados y controlados por el Consejo Regulador. El transporte es respetuoso con el bienestar animal y el sacrificio y el despiece se realizan de forma tradicional, con objeto de mantener la calidad producida.
El color de la carne va de rosado a rojo brillante y la grasa de blanco a crema. Presenta infiltraciones de grasa intramuscular.
La maduración de 7 días, como mínimo, aporta la ternura y las características organolépticas que la diferencian del resto de carnes del mercado.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats