Tornen els “Petits Gourmets” als Mercats MunicipalsVuelven los “Pequeños Gourmets” a los Mercados Municipales

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Més d’una cinquantena d’alumnes del Centre d’Educació Especial Esperança participen durant aquest mes de gener en els tallers de cuina infantil inclosos en el programa “Petits Gourmets”, acció que s’ha reprès aquest gener gràcies a la bona acceptació d’aquesta activitat entre les escoles lleidatanes.
Així doncs, el Mercat Municipal Ronda-Fleming va acollir, el passat 14 de gener, la celebració de “El Porquet Trencaclosques”; taller en què 25 alumnes d’entre 6 i 12 anys de l’esmentada escola van poder presenciar en viu l’especejament d’un porc i conèixer així les diferents parts en què s’anava transformant l’animal. Els nens i nenes van veure i, fins i tot, tocar les costelles, el llom, el rellom, el cap, els peus, les orelles, l’espatlla, les vísceres, etc. del porc especejat.
Després, els professors de l’Escola d’Hoteleria van explicar com s’elaboren productes com la botifarra, el pernil o l’hamburguesa. A més, la mainada va descobrir, per exemple, perquè la botifarra negra és d’aquest color o per què el pernil dolç s’elabora amb una setmana, mentre que el pernil salat tarda mesos en preparar-se.Más de una cincuentena de alumnos del Centre d’Educació Especial Esperança participan durante este mes de enero en los talleres de cocina infantil incluidos en el programa “Pequeños Gourmets”, acción que se ha retomado este enero gracias a la buena aceptación de esta actividad entre las escuelas leridanas.
Así pues, el Mercado Municipal Ronda-Fleming acogió, el pasado 14 de enero, la celebración de “El Porquet Trencaclosques”; taller en que 25 alumnos de entre 6 y 12 años de la mencionada escuela pudieron presenciar en vivo el despiece de un cerdo y conocer así las diferentes partes en que se iba transformando el animal. Los niños y niñas vieron e, incluso, tocaron las costillas, el lomo, el solomillo, la cabeza, los pies, las orejas, el hombro, las vísceras, etc. del cerdo despiezado.
Después, los profesores de la Escuela de Hostelería explicaron como se elaboran productos como la morcilla, el jamón o la hamburguesa. Además, la chiquillería descubrió, por ejemplo, porque la morcilla negra es de este color o por qué el jamón dulce se elabora en una semana, mientras que el jamón salado tarda meses al prepararse.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats