Tiurana emergeix amb nous projectes que li tornin la vidaTiurana emerge con nuevos proyectos que le devuelvan la vida

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Marta Coll, més ella mateixa que mai, inicia una nova etapa a Tiurana, aquest bell poble que ha emergit fa uns anys de les aigües que el van inundar a final del mil·lenni. Resistint-se a desaparèixer, Tiurana va iniciar una nova vida més amunt, a la bora de la Mare de Déu de Solés, on les aigües no el poguessin anegar i on la vista es recrea només obrir els ulls.
El foc del peregrí que dona la benvinguda en arribar al poble o la Font d’en Christian Tobin que representa una esforçada família, són dos de les escultures més significatives que observem en un primer passeig pels nous carrers de vianants del nucli. La Casa de la Vila, els traslladats -–des del poble ara submergit– antics pòrtics o la façana principal de l’església de Sant Pere són algunes de les peces patrimonials que retrobem al nou poble.
El “parc” Museu dels Antics Oficis també convida a gaudir d’una silenciosa estona de reflexió en comunió amb la natura. I és que Tiurana pot presumir de pau i tranquil·litat, però els seus habitants, i concretament el seu alcalde, Àngel Villarte, treballen per reviscolar el poble i no paren d’activar nous projectes i recursos que apropin el turisme però, sobretot, famílies que tornin a viure i donar vida a Tiurana.Marta Coll, más ella misma que nunca, inicia una nueva etapa en Tiurana, este bello pueblo que ha emergido hace unos años de las aguas que inundaron a finales del milenio. Resistiéndose a desaparecer, Tiurana inició una nueva vida más arriba, a orillas de la Virgen de Solés, donde las aguas no pudieran anegar y donde la vista se recrea sólo abrir los ojos.
El fuego del peregrino que da la bienvenida al llegar al pueblo o la Fuente de Christian Tobin que representa una esforzada familia, son dos de las esculturas más significativas que observamos en un primer paseo por nuevas calles peatonales del casco. La Casa de la Villa, los trasladados – desde el pueblo ahora sumergido-antiguos pórticos o la fachada principal de la iglesia de San Pedro son algunas de las piezas patrimoniales que encontramos en el nuevo pueblo.
El “parque” Museo de los Antiguos Oficios también invita a disfrutar de una silenciosa rato de reflexión en comunión con la naturaleza. Y es que Tiurana puede presumir de paz y tranquilidad, pero sus habitantes, y concretamente su alcalde, Ángel Villarte, trabajan para revivir el pueblo y no paran de activar nuevos proyectos y recursos que acerquen el turismo pero, sobre todo, familias que vuelvan a vivir y dar vida a Tiurana.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats