Slow Food recupera el pa del PamanoSlow Food recupera el pan del Pamano

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Slow Food Terres de Lleida ha recuperat el pa del Pamano, un antic tipus de pa que s’elaborava amb una varietat de blat xeixa de gran consum, durant la Guerra Civil i la postguerra, al Pirineu i que es va perdre als anys 60. Una desena d’alumnes del cicle de Panificació de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida van participar el pasat dijous, dia 25 de novembre, en un taller d’elaboració d’aquest pa, impartit per Jordi Pedrós, membre d’Slow Food, amb l’objectiu de difondre i promocionar entre els joves estudiants aquest aliment.
Voluntaris d’Slow Food conreen de nou aquest blat xeixa del Pirineu gràcies a un banc de llavors on es guardaven algunes mostres. És un pa de llarga durada i d’autosuficiència. Les característiques d’aquest pa són la seva foscor i consistència i la seva llarga conservació, gairebé sense llevat. Nutricionalment, aporta un 10% de proteïna i fibra (aminoàcids que ajuden a la regulació del cos), un 2% de lípids (àcids grassos antioxidants de les cèl·lules contra l’arterioesclerosi) i un 80% de glúcids (glucosa, combustible per obtenir energia). La resta, a parts iguals, de calci, ferro i vitamina B.
El pa del Pamano també s’ha pogut degustar aquest cap de setmana, 27 i 28 de novembre, a la Fira Alimentació i Salut, al recinte de Fira de Lleida, als Camps Elisis. Una fira que ha comptat amb diferents tallers gastronòmics.Slow Food Terres de Lleida ha recuperado el pan del Pamano, un antiguo tipo de pan que se elaboraba con una variedad de trigo xeixa de gran consumo, durante la Guerra Civil y la posguerra, en el Pirineo y que se perdió en los años 60. Una decena de alumnas del ciclo de Panificación de la Escuela de Hotelería y Turismo de Lleida participaron el pasado jueves, día 25 de noviembre, en un taller de elaboración de este pan, impartido por Jordi Pedrós, miembro de Slow Food, con el objetivo de difundir y promocionar entre los jóvenes estudiantes este alimento.
Voluntarios de Slow Food cultivan de nuevo este trigo xeixa del Pirineo gracias a un banco de semillas donde se guardaban algunas muestras. Es un pan de larga duración y de autosuficiencia. Las características de este pan son su oscuridad y consistencia y su larga conservación, casi sin levadura. Nutricionalmente, aporta un 10% de proteína y fibra (aminoácidos que ayudan a la regulación del cuerpo), un 2% de lípidos (ácidos grasos antioxidantes de las células contra la arterioesclerosis) y un 80% de glúcidos (glucosa, combustible para obtener energía). El resto, a partes iguales, de calcio, hierro y vitamina B.
El pan del Pamano también se ha podido degustar este fin de semana, 27 y 28 de noviembre, a la Feria Alimentación y Salud, en el recinto de Feria de Lleida, en los Camps Elisis. Una feria que ha contado con diferentes talleres gastronómicos.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats