Sergio Ruiz, l’aposta catalana pel concurs Cuiner de l’AnySergio Ruiz, la apuesta catalana para el concurso Cocinero del Año

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Sergio Ruiz, de 30 anys i xef del restaurant de l’Hotel Neri de Barcelona, es va proclamar guanyador de la cinquena semifinal de Concurs Cuiner de l’Any (comunitats de Catalunya, Aragó i les Balears), una disputada jornada celebrada els dies 27 i 28 de juny a les instal·lacions del CETT (Centre d’Hoteleria i Turisme) de Barcelona. Ruiz es va imposar per davant dels xefs Víctor Ibáñez (restaurant El Mirador de la Venta) i Oriol Margalef (restaurant La Venta); així representarà la Comunitat de Catalunya a la gran final que se celebrarà al març de 2008 dins de l’espai BCN Avantguarda del Saló Restaurama (Fira Alimentària de Barcelona).
Sergio Ruiz es va alçar amb la victòria amb un menú composat d’un primer plat (tractat com un caputxí, vieires a la planxa, sobrassada, cacauets i un suquet d’escamarlans i carbassa), un segon (garrí lacat amb sàlvia i mel sobre un chutney d’albercocs, poma i salsa tai) i postres (savarín de poma amb el seu consomé gelat de farigola llimoner i praliné de pinyons).
La semifinal del CCA pertanyent a les comunitats de Catalunya, Aragó i les Balears es va dividir en dues jornades. Durant la primera, celebrada el dimecres 27, els deu cuiners seleccionats van disposar de cinc hores per elaborar un menú per a cinc persones, format de tres plats -postres incloses-, no havent de superar els tretze euros de cost per persona. El CCA va sol·licitar també als cuiners l’elaboració de dues peces d’aperitiu en forma de tapa amb un cost d’un euro de matèria primera per persona. Durant la segona jornada, el concurs va presentar un ampli programa de demostracions i classes magistrals obert a tots els professionals del sector.
A més de prestigi, reconeixement professional i repercussió mediàtica, el guanyador i els principals classificats de la Gran Final Nacional de CCA rebran 30.000 euros en premis repartits de la següent manera: 12.000 euros per al guanyador, 6.000 per al segon classificat, 3.000 per al tercer i 1.000 euros per als xefs que quedin entre el quart i el vuitè lloc. A més hi hauran valuosos regals oferts per les firmes patrocinadores entre les que trobem Alimentària, Bodegues Aresán, Unilever, Makro, Cruzcampo, Saimaza, Bonduelle, Tescoma, Johnson Diversey, Philadelphia, Oms i Vinyes, Sarrade, Zwilling J.A. Henckels i Juan Hinojal.
El veredicte es va fer públic en una espectacular gala que va congregar més de 400 persones en un espai del mateix recinte. Un jurat d’excepció va acollir aquesta cinquena semifinal; en l’apartat de degustació de plats van valorar els menús Jordi Cruz (restaurant Estany Clar -Barcelona-, una estrella Michelin), Rafael Sánchez (del restaurant mallorquí Plat d’Or -hotel Arabella-, una estrella Michelin), Carmelo Bosque (restaurant Lillas Pastia d’Osca, una estrella Michelin), Nan Ferreres (directora de l’escola CETT) i Xano Saguer (restaurant de postres Espai Sucre de Barcelona). Com a jurat tècnic (en cuina) van participar Òscar Teixidó (escola de turisme i hoteleria, CETT) i José Salmerón del CCT Múrcia, centre on se celebrarà la pròxima semifinal.Sergio Ruiz, de 30 años y chef del restaurante del Hotel Neri de Barcelona, se proclamó ganador de la quinta semifinal de Concurso Cocinero del Año (comunidades de Cataluña, Aragón y las Baleares), una disputada jornada celebrada los días 27 y 28 de junio a las instalaciones del CETT (Centro de Hostelería y Turismo) de Barcelona. Ruiz se impuso por delante de los chefs Víctor Ibáñez (restaurante El Mirador de la Venta) y Oriol Margalef (restaurante La Venta); así representará la Comunitat de Cataluña en la gran final que se celebrará en marzo de 2008 dentro del espacio BCN Vanguardia del Salón Restaurama (Feria Alimentaria de Barcelona).
Sergio Ruiz se levantó con la victoria con un menú compuesto de un primer plato (tratado como un capuchino, vieiras a la plancha, sobrasada, cacahuetes y un “suquet” de cigalas y calabaza), un segundo (lechón lacado con salvia y miel sobre un chutney de albaricoques, manzana y salsa tai) y postres (savarín de manzana con su consomé helado de tomillo limonero y praliné de piñones).
La semifinal del CCA perteneciente a las comunidades de Cataluña, Aragón y las Baleares se dividió en dos jornadas. Durante la primera, celebrada el miércoles 27, los diez cocineros seleccionados dispusieron de cinco horas para elaborar un menú para cinco personas, formado de tres platos -postres incluidos-, no teniendo que superar los trece euros de coste por persona. El CCA solicitó también a los cocineros la elaboración de dos piezas de aperitivo en forma de tapa con un coste de un euro de materia primera por persona. Durante la segunda jornada, el concurso presentó un amplio programa de demostraciones y clases magistrales abierto a todos los profesionales del sector.
Además de prestigio, reconocimiento profesional y repercusión mediática, el ganador y los principales clasificados de la Gran Final Nacional de CCA recibirán 30.000 euros en premios repartidos de la siguiente manera: 12.000 euros para el ganador, 6.000 para el segundo clasificado, 3.000 para el tercero y 1.000 euros para los chefs que queden entre el cuarto y el octavo lugar. Además habrán valiosos regalos ofrecidos por las firmas patrocinadoras entre las que encontramos Alimentaria, Bodegas Aresán, Unilever, Makro, Cruzcampo, Saimaza, Bonduelle, Tescoma, Johnson Diversey, Philadelphia, Oms i Vinyes, Sarrade, Zwilling J.A. Henckels y Juan Hinojal.
El veredicto se hizo público en una espectacular gala que congregó más de 400 personas en un espacio del mismo recinto. Un jurado de excepción acogió esta quinta semifinal; en el apartado de degustación de platos valoraron los menús Jordi Cruz (restaurante Estany Clar -Barcelona-, una estrella Michelin), Rafael Sánchez (del restaurante mallorquín Plat d’Or -hotel Arabella-, una estrella Michelin), Carmelo Bosque (restaurante Lillas Pastia de Huesca, una estrella Michelin), Enano Herreras (directora de la escuela CETT) y Xano Saguer (restaurante de postres Espai Sucre de Barcelona). Como jurado técnico (en cocina) participaron Òscar Teixidó (escuela de turismo y hoteleria, CETT) y José Salmerón del CCT Murcia, centro donde se celebrará la próxima semifinal.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats