Raimat arts Festival promociona una vintena de productes lleidatans

Comparteix:

Redacció

Redacció

Castell-Raymat-DdelVal-3621-premsa

El Raimat Arts Festival (RAF) promociona més d’una vintena de productes agroalimentaris de les Terres de Lleida en les diferents activitats que organitza aquest cap de setmana, com el Tast de Lleida o les Jornades Gastronòmiques RAF.

“L’activitat agrícola i ramadera de la província de Lleida ofereix productes de la més alta qualitat, que mereixen ser coneguts i reconeguts arreu”, explica Elena de Carandini, presidenta de la Fundació Comunitària Raimat Lleida, entitat impulsora del Raimat Arts Festival. “Per aquest motiu, volem aprofitar la celebració del Raimat Arts Festival per promocionar els aliments dels nostres productors locals i presentar-los a tots els assistents, nacionals i internacionals, que vindran a Lleida amb motiu del Festival”, assenyala.

Durant el Tast de Lleida, que se celebrarà la tarda de dissabte 15 abans del concert, es podran degustar productes de La Noguera d’Embotits Bi-Her(Balaguer) i Lo Pernil de Ponent (Balaguer), els formatges de Cal Quitèria (Almacelles, Segrià) i Formatges Camps (El Palau d’Anglesola, Pla d’Urgell), les Melmelades Cal Valls (de Vilanova de Bellpuig, Pla d’Urgell), els productes del grup cooperatiu de Fruits de Ponent (Alcarràs, Segrià) i l’oli de la Cooperativa La Granadella (La Granadella, Les Garrigues). El Festival també presentarà els aliments ecològics Capell (Bellvís, Pla d’Urgell), les exquisides peres DOP Pera de Lleida (Lleida, Segrià), productes d’Aitona Gourmet (Aitona, Segrià), el pa de Forn Les Garrigues (amb productors d’Artesa, Aspa, Castelldans, El Cogul i Puigverd) i la mel i torrons d’Alemany (Òs de Balaguer, La Noguera), així com elaboracions de Delícies de l’Ànec (Preixana, Urgell), els fruits secs de Mas d’En Nogués (Maials, Segrià) i les nous de la Finca La Noguera (Belver de Cinca, Baix Cinca). A més, el Tast de Lleida també incorporarà els productes de Robin Good, elaborats per persones en risc d’exclusió social. 

El càtering serà elaborat per BO de Shalom, la unitat de la Fundació Privada Ilersis especialitzada en la comercialització de productes artesans i de proximitat: vins, caves, olis verges d’oliva, formatges, conserves, embotits i altres productes de qualitat com els lots i cistelles de Nadal.

Així mateix, el Tast de Lleida comptarà també amb cervesa Magna de Cervezas San Miguel, en el marc de la iniciativa “Ciudades Magníficas” que convida a redescobrir i a gaudir de Lleida i posa en valor la gastronomia, la música i el talent local. Altres marques internacionals lleidatanes comTeresa Carles i els vins Raimat participen d’una manera activa en el Festival.

Al concert de dissabte 15 d’octubre del Raimat Arts Festival hi assistiran més de 300 persones, entre les quals una vintena d’empresaris nord-americans amb especial interès en l’oferta enoturística de Catalunya i Lleida i que visitaran la regió amb motiu del Festival.

La promoció dels productors agroalimentaris de Lleida en el marc de les Jornades Gastronòmiques del Raimat Arts Festival s’amplia a molts altres productes com el Xolís del Pallars (Pallars Sobirà), la Truita de Tavascan (Pallars Sobirà), la Vedella Carn Sargaire d’Almacelles (Segrià), el Pollastre La Roquera Casa Magí de Torà (Segarra), o el Formatge del Cadí de la Seu d’Urgell (Alt Urgell), entre altres. Els restaurants Malena de Gimenells, La Boscana de Bellvis, i Ferreruela i L’espurna de Lleida, protagonitzen les primeres Jornades Gastronòmiques del Raimat Arts Festival des del 7 al 16 d’octubre.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats