Quatre restauradors de Lleida reconeguts “km 0” per Slow FoodCuatro restauradores de Lleida reconocidos “km 0” por Slow Food

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Enric Millà Novau, de El Dien de Vallfogona de Balaguer; Mercè Camins, de Casa Mercè de Fontdepou; Joan Gaspà, de Lo Ponts de Ponts; i Joan Luque, del Celler dels Joglars de Ribera de Montardit, han estat els quatre restauradors de Lleida que han obtingut el distintiu Km 0 per aquest exercici 2010-2011, segons ha fet públic Slow Food Espanya.
Entre els seixanta cuiners reconeguts a tot l’Estat, també hi ha Xavier Fabra, que tot i tenir el seu restaurant (Quintaforca) a Nulles –província de Tarragona– forma part de l’Associació Slow Food Lleida.
L’entitat va repartir les plaques commemoratives a l’Auditori del Fòrum Gastronòmic de Girona.
En aquesta segona edició s’han presentat vuitanta candidatures, s’han incorporat cuiners d’Andalusia, Castella i Lleó, València i Aragó. La comunitat més representada segueix essent Catalunya amb vint-i-cinc establiments, seguida del País Basc. Igualment compten amb un o més restaurants València, Saragossa, Mallorca, Alacant i Astúries.
En aquest projecte són els restauradors els qui promouen la seva candidatura mitjançant el convivim de Slow Food més proper un cop s’apliquen els criteris que s’exigeixen.
Per a la seva incorporació, el cuiners han de comprar directament a tres productors, com a mínim, que es trobin en un radi de 100 quilòmetres del restaurant i en la seva carta s’han d’incloure, almenys, cinc plats considerats Km 0. Un plat d’aquestes característiques ha de comptar amb un 40 % d’ingredients comprats a productors propers i l’altre 60 % ha de correspondre a productes ecològics o bé que estiguin inclosos a l’Arca del Gust de Slow Food.
Amb aquest projecte es pretén contribuir a reduir l’emissió de CO2 a l’atmosfera que provoca el transport, a mantenir el teixit econòmic agroalimentari local, a potenciar els productors compromesos amb la biodiversitat i a defensar la cuina de temporada.
Al mateix temps, els restaurants inclosos en el Km 0 són un aparador idoni per als productes de proximitat que, en molts casos, es troben en risc de desaparició.
Slow Food ha inclòs alguns d’aquests productes a l’Arca del Gust o fins i tot ha creat baluards.Enric Millà Novau, de El Dien de Vallfogona de Balaguer, Mercè Camins, de Casa Mercè Fontdepou, Joan Gaspà, de Lo Puentes de Puentes, y Juan Luque, del Celler dels Joglars de Ribera de Montardit, han sido los cuatro restauradores de Lleida que han obtenido el distintivo Km 0 para este ejercicio 2010-2011, según ha hecho público Slow Food España.
Entre los sesenta cocineros reconocidos en todo el Estado, también hay Xavier Fabra, que a pesar de tener su restaurante (Quintaforca) en Nulles-provincia de Tarragona-forma parte de la Asociación Slow Food Lleida.
La entidad repartió las placas conmemorativas en el Auditorio del Fórum Gastronómico de Girona.
En esta segunda edición se han presentado ochenta candidaturas, se han incorporado cocineros de Andalucía, Castilla y León, Valencia y Aragón. La comunidad más representada sigue siendo Cataluña con veinte y cinco establecimientos, seguida del País Vasco. Igualmente cuentan con uno o más restaurantes Valencia, Zaragoza, Mallorca, Alicante y Asturias.
En este proyecto son los restauradores los que promueven su candidatura mediante el convivimos de Slow Food más cercano una vez se aplican los criterios que se exigen.
Para su incorporación, los cocineros tienen que comprar directamente a tres productores, como mínimo, que se encuentren en un radio de 100 kilómetros del restaurante y en su carta se incluirán, al menos, cinco platos considerados Km 0 . Un plato de estas características debe contar con un 40% de ingredientes comprados a productores cercanos otro 60% debe corresponder a productos ecológicos o que estén incluidos en el Arca del Gusto de Slow Food.
Con este proyecto se pretende contribuir a reducir la emisión de CO2 a la atmósfera que provoca el transporte, a mantener el tejido económico agroalimentario local, a potenciar los productores comprometidos con la biodiversidad y defender la cocina de temporada.
Al mismo tiempo, los restaurantes incluidos en el Km 0 son un escaparate idóneo para los productos de proximidad que, en muchos casos, se encuentran en riesgo de desaparición.
Slow Food ha incluido algunos de estos productos en el Arca del Gusto o incluso ha creado baluartes.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats