Proclamats els guanyadors dels Premis Vinari d’Enoturisme 2022

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

Foto-guardonats

El celler Mas Blanch i Jové, de la DO Costers del Segre subzona Garrigues, s’endú el premi a la Millor Visita Enoturística i Experiència de Tast de Vins

Els Premis Vinari d’Enoturisme, organitzats pel diari digital Vadevi, es va donar a conèixer ahir dijous 9 de juny en un acte celebrat als jardins del Restaurant El Celleret de Família Torres, a Pacs del Penedès.

L’acte, presentat pel periodista i director general del Grup el Món, Vicent Sanchis, ha reconegut aquells projectes, experiències o activitats vinculades amb el turisme del vi d’arreu de Catalunya que han convençut amb la seva candidatura els diversos membres del jurat.

Els guardons han estat per:

Premi a la Millor Activitat Mediambiental:

• Curs de plantes comestibles i maridatge de vins, del Celler Can Roda

Premi a la Millor Activitat Cultural i Social:

Malvasia, entre el mar i el cel, Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges

Premi a la Millor Activitat Solidària:
Cep Passes Solidàries, de Vins el Cep
Premi a la Millor Activitat Innovadora:

• Nit de Glamping i Observació d’Estrelles entre vinyes, de Llopart

Premi a la Millor Iniciativa Emprenedora:
The Wine Truck, bar de vins.
Premi a la Millor Experiència Enogastronòmica:
Festival Gastronòmic CORPINNAT
Premi a la Millor Visita Enoturística i Experiència de Tast de Vins:
• Esmorzar al celler Mas Blanch i Jové
Menció Especial en la categoria de Millor Visita per Casa Vermouth Padró, de Padró i Família

Premi al Millor Allotjament Enoturístic:
• Cal Puig By Can Marlès, Celler i Enoturisme.

Sara Jové, del celler Mas Blanch i Jové, amb el Premi Vinari 2022 a la Millor Visita Enoturística i Experiència de Tast de Vins

El jurat que ha avaluat les candidatures ha estat format per professionals experts en enoturisme, com són: Ester Garcia, directora de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya; el sociòleg expert en enoturisme Lluís Tolosa, el Gerent de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria i Restauració (FIHR), Daniel Brasé, experta en enoturisme, Zaida Semprún i el director dels PremisVinari, Ramon Roset.

Premis Vinari d’Enoturisme, entitat pròpia i concurs independent

Ha estat una de les novetats destacades dels Premis Vinari d’enguany: els guardons d’enoturisme, l’any passat vinculats directament amb el concurs de vins, han agafat entitat pròpia i aquest 2022 han esdevingut un projecte independent.

De fet, fins ara aquests reconeixements tenien les seves singularitats, pel fet per exemple que l’avaluació dels projectes guanyadors el feia un jurat diferent al que avaluava els vins, format per un equip de professionals amb estreta vinculació amb el turisme del vi des de la formació, especialització i experiència professional. Aquest tret es manté, però canvia l’essència del certamen que ha permès d’una banda, rebre noves candidatures i de l’altra, celebrar una nova festa per donar a conèixer els guanyadors de l’any.

Els Premis Vinari d’Enoturisme s’han obert a cellers, cooperatives vitivinícoles, allotjaments, restaurants i empreses i entitats d’àmbit privat que tinguin la seva seu social a Catalunya. Com a requeriment, els productes presentats han d’estar disponibles i actius en el moment de presentar-se al concurs. Com a reconeixement, el projecte que ha destacat en cada categoria, se’l premia amb un guardó i un diploma.

Objectiu del concurs: potenciar enoturisme de qualitat a Catalunya

Els Premis Vinari d’Enoturisme, organitzats per Vadevi, tenen per objectiu promocionar i potenciar l’enoturisme de qualitat a Catalunya, fomentar-ne el coneixement i la difusió com a activitat de proximitat i estimular-ne la pràctica, així com incentivar els cellers, empreses i/o entitats d’àmbit privat, amb seu a Catalunya, a la millora contínua de les seves ofertes i innovar a l’hora de plantejar noves propostes del sector del turisme del vi al país.

A més a més, pretenen divulgar entre els consumidors la cultura, el territori i les característiques dels vins catalans a través de l’activitat de l’enoturisme.

Aquests Premis han estat possibles gràcies a l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, Turisme de Barcelona, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Nissan i Família Torres.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats