Presenten Vinyes Trobades als Cellers de Costers del SegrePresentan Vinyes Trobades en las Bodegas de Costers del Segre

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Slow Food Terres de Lleida va presentar a diferents cellers de la DO Costers del Segre els vins que el col·lectiu ha elaborat amb les vinyes autòctones recuperades en el marc del projecte “Vinyes Trobades”. La trobada va tenir lloc el passat dilluns dia 16 a la sala tècnica de tast de Svínic Club de Ponts.
Gerard Batalla, representant de Slow Food Terres de Lleida, segons explica el sommelier i director de Svinic Club, Jaume Gaspà “va poder ficar en antecedents als cellers participants dels fruits d’aquesta important tasca de recerca realitzada en aquests últims anys, compartint la informació de les varietats de vinyes trobades i ficant en valor la importància que suposa, tant genètica com d’identitat per al territori, el poder-ne recuperar una bona mostra”.
Gaspà afegeix que, durant la presentació “com a mostra del potencial enològic es va tastar vins fets de monovarietals de vinyes trobades: la picapoll negra 2010 (interessant vi negre de poc color i baix grau amb unes agradables aromes de pebres i flors); Ribot 2010 (vi negre amb més color que l’anterior, més intensitat d’aromes i molta expressió mineral. Vinyes Trobades 2010 (vi fet de cupatge de varietats trobades i comercialitzat per Slow Food)”.Slow Food Terres de Lleida presentó en diferentes bodegas de la DO Costers del Segre los vinos que el colectivo ha elaborado con las viñas autóctonas recuperadas en el marco del proyecto “Vinyes Trobades”. El encuentro tuvo lugar el pasado lunes día 16 en la sala técnica de cata de Svínic Club de Ponts.
Gerard Batalla, representante de Slow Food Terres de Lleida, según explica el sumiller y director de Svinic Club, Jaume Gaspà “pudo poner en antecedentes a las bodegas participantes de los frutos de esta importante tarea de investigación realizada en estos últimos años, compartiendo la información de las variedades de vinyes trobades y poniendo en valor la importancia que supone, tanto genética como de identidad para el territorio, el poder recuperar una buena muestra “.
Gaspà añade que, durante la presentación “como muestra del potencial enológico se probó vinos hechos de monovarietales de vinyes trobades: la picapoll negra 2010 (interesante vino tinto de poco color y bajo grado con unas agradables aromas de pimientos y flores); Ribot 2010 (vino tinto con más color que el anterior, más intensidad de aromas y mucha expresión mineral. Vinyes Trobades 2010 (vino hecho de coupage de variedades encontradas y comercializado por Slow Food) “.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats