Pèsol de LlavaneresGuisante de Llavaneres

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

A Llavaneres es conrea l’anomenat Pèsol Garrofal. El seu principal tret diferenciador és la seva gran dolçor. Es sembra cap al mes d’octubre en terrenys silicis i arenosos. La llavor que es fa servir, la produeixen els mateixos pagesos de la vila. La collita comença pels voltants del mes de març i s’allarga durant un o dos mesos.
Els pèsols de Llavaneres es comercialitzen principalment per mitjà de la venda directa, en botigues petites. Es aconsellable però, assaborir-los com a plat cuinat típic, com per exemple el coneguts Pèsols ofegats a l’estil de Llavaneres. Aquesta varietat de pèsols es pot trobar als restaurants del municipi i durant la Festa del Pèsol, que s’organitza durant el mes d’abril.En Llavaneres se cultiva el llamado Guisante Garrofal. Su principal aspecto diferenciador es su gran dulzura. Se siembra hacia el mes de octubre en terrenos silicios y arenosos. La semilla que se usa, la producen los mismos labradores de la villa. La cosecha empieza en los alrededores del mes de marzo y se alarga durante uno o dos meses.
Los guisantes de Llavaneres se comercializan principalmente por medio de la venta directa, en tiendas pequeñas. Es aconsejable pero, saborearlos como plato cocinado típico, como por ejemplo los conocidos Guisantes ahogados al estilo de Llavaneres. Esta variedad de guisantes se puede encontrar en los restaurantes del municipio y durante la Fiesta del Guisante, que se organiza durante el mes de abril.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats