Pati Blau aposta per una jove promesa i la cuina tradicionalPati Blau apuesta por una joven promesa y la cocina tradicional

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Les germanes Montse i Carme Esquerda del restaurant Pati Blau de Puigverd de Lleida aposten per les joves promeses i han reforçat la seva cuina amb la incorporació de Marta Coll. Formada a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, Coll ja ha passat als darrers tres anys per diferents fogons del Pais Basc i el Pirineu, i ara ha obert una nova etapa professional amb la cuina tradicional com a referent però sense cap tipus de complexe a l’hora de presentar-la o donar un toque personal.
L’amanida de llagostins cruixents amb salsa salvitjada, o amb salsa de romesco amb menta (guarniment d’origen mediaval); les flors de carabassó farcides de formatge brie, arrebossades i regades amb confitura casolana de tomata; o els pastisset cruixents de verduretes i formatge de cabra; són algunes de les propostes dels entrants de la carta d’estiu.
Amb més sabor de terra endins, els peus de porc amb botifarra negra, presentats en carpaccio, es serveixen amb una picadeta d’all amb xampinions i pinyons; mentre que l’esqueixada de la carta d’estiu la podem pendre amb gelat d’olives negres; i el salmo fumat protagonitza un tartar amb alvocat, cogombret, olivada, ceba i ous de lumpo. Tancant els entrants destacats, l’arròs cremos de verduretes amb els calamarcets i la seva tinta amb parmesà pren un gust diferent amb l’allioli de safrà.
Del mar, el bacallà amb cloïsses s’acompanya amb crema d’ametlles i julivert; la tonyina a la planxa es serveix amb salsa de soja i sèsam, una cocció que respecta tot el gust d’aquest peix.
La llaminera de porc amb salsa de formatge i bombons cruixents; el filet de vedella amb foie i reducció de Pedro Ximenez; o el magret d’anec amb salsa de taronja amarga i compota de poma són algunes de les carnas estrelles d’una àmplia carta.
El Pati Blau obre de dilluns a diumenge al migdia, les nits del divendres i el dissabte, així com qualsevol altra nit amb reserva prèvia. Ofereix servei de carta i un menú executiu amb tres degustacions diferents, un segon plat a triar i postre, entre setmana, també es pot demanar el menú de migdia. Las hermanas Montse y Carme Esquerda del restaurante Pati Blau de Puigverd de Lleida apuestan por las jóvenes promesas y han reforzado su cocina con la incorporación de Marta Coll. Formada en la Escuela de Hostelería y Turismo de Lleida, Coll ya ha pasado en los últimos tres años por diferentes fogones del Pais Vasco y el Pirineo, y ahora ha abierto una nueva etapa profesional con la cocina tradicional como referente pero sin ningún tipo de complejo a la hora de presentarla o dar uno toque personal.
La ensalada de langostinos crujientes con salsa “salvitjada”, o con salsa de romesco con menta (adorno de origen medieval); las flores de calabacín rellenas de queso brie, enlucidas y regadas con confitura casera de tomate; o los pastelitos crujientes de verdurites y queso de cabra; son algunas de las propuestas de los entrantes de la carta de verano.
Con más sabor de tierra adentro, los pies de cerdo con morcilla negra, presentados en carpaccio, se sirven con una picadita de ajo con champiñones y piñones; mientras que la “esqueixada” de la carta de verano la podemos tomar con helado de olivas negras; y el salmón ahumado protagoniza un tartar con aguacate, pepinillo, olivada, cebolla y huevas de lumpo. Cerrando los entrantes destacados, el arroz cremoso de verdurites con los calamares y su tinta con parmesano toma un gusto diferente con el allioli de azafrán.
Del mar, el bacalao con almejas se acompaña con crema de almendras y perejil; el atún a la plancha se sirve con salsa de soja y sésamo, una cocción que respeta todo el gusto de este pescado.
La golosa de cerdo con salsa de queso y bombones crujientes; el filete de ternera con foie y reducción de Pedro Ximenez; o el magret de pato con salsa de naranja amarga y compota de manzana son algunas de las carnes estrellas de una amplia carta.
El Pati Blau abre de lunes a domingo a mediodía, las noches del viernes y el sábado, así como cualquier otra noche con reserva previa. Ofrece servicio de carta y un menú ejecutivo con tres degustaciones diferentes, un segundo plato a elegir y postre, entre semana, también se puede pedir el menú de mediodía.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats