Palacio Remondo, uns Rioja amb personalitat pròpiaPalacio Remondo, unos Rioja con personalidad propia

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Cal Xirricló va acollir, el passat dimarts 1 de juliol, un nou sopar de maridatge amb Palacios Remondo, uns vins de la Denominació d’Origen Rioja amb una personalitat pròpia tan marcada que en més d’un tast no ens “quadra” que siguin Rioja.
Ignacio Urruñuela i Luis López, responsables de l’equip comercial del celler, van comentar els vins, acompanyats del distribuïdor Jordi Hortet de Casa Badio, provocant el joc dels assitents amb el vi en més d’una ocasió.
Palacios Remondo, forma part del grup familiar que dirigeix Alvaro Palacios i compta amb 100 hectàrees de vinya a 560 metres d’alçada a la localitat riojana d’Alfaro. La mineralitat del terra i el fruitat amb fusta “controlada” podria ser el denominador comú dels seus vins .
El primer plat van ser uns contundents ous de gallina jove, mel, patata i botifarra negra. Un plat untuós com el Vendimia 07. La mel i la botifarra negra casaven amb la fruita de la garnatxa i l’ull de llebre. La rúcula en el plat ajudava a desengreixar l’ou.
El blanc Placet 07, un macabeu criat en tines de 2.000 litres que permeten que el vi expressi la seva acidesa sense que la fusta el devori, va casar a la perfecció amb un turbot salvatge amb poma àcida i llet quallada de cabra. Les anxoves, gelat de mora i fruits secs (el plat més agosarat i valent de la vetllada) va acompanyar a La Montesa 05, el que podria ser el millor vi del celler en relació qualitat-preu.
De carn, el xef Josep Espugue, va triar el poltre per cuinar un entrecot amb taronja i bombó de cirera amb cremós de formatge. Un plat amb la consistència que es mereix el Propiedad 05, el vaixell insignia de la carta de vins de Palacios Remondo.
De postres, un gin tònic de Buldor i Fever Tree va tancar la nit amb un pastis de xocolata amarga i una sopeta d’eucaliptus, kiwi i llima.Cal Xirricló acogió, el pasado martes 1 de julio, una nueva cena de maridaje con Palacios Remondo, unos vinos de la Denominación de Origen Rioja con una personalidad propia tan marcada que en más de una cata no nos “cuadra” que sean Rioja.
Ignacio Urruñuela y Luis López, responsables del equipo comercial de la bodega, comentaron los vinos, acompañados del distribuidor Jordi Hortet de Casa Badio, provocando el juego de los assitents con el vino en más de una ocasión.
Palacios Remondo, forma parte del grupo familiar que dirige Alvaro Palacios y cuenta con 100 hectáreas de viña a 560 metros de altura a la localidad riojana de Alfaro. La mineralitat del tierra y el afrutado con madera “controlada” podría ser el denominador común de sus vinos .
El primer plato fueron unos contundentes huevos de gallina joven, miel, patata y morcilla negra. Un plato untuoso como el Vendimia 07. La miel y la morcilla negra casaban con la fruta de la garnacha y el ull de llebre. La rúcula en el plato ayudaba a desengrasar el huevo.
El blanco Placet 07, un macabeu criado en tinas de 2.000 litros que permiten que el vino exprese su acidez sin que la madera lo devore, casó a la perfección con un rodaballo salvaje con manzana ácida y leche cuajada de cabra. Las anchoas, helado de mora y frutos secos (el plato más osado y valiendo de la velada) acompañó en La Montesa 05, el que podría ser el mejor vino de la bodega en relación calidad-precio.
De carne, el chef Josep Espugue, eligió el potro para cocinar un entrecot con naranja y bombón de cereza con cremoso de queso. Un plato con la consistencia que se merece el Propiedad 05, el barco insignia de la carta de vinos de Palacios Remondo.
De postres, un gin tonic de Buldor y Fever Tree cerró la noche con un pastel de chocolate amargo y una sopita de eucalipto, kiwi y lima.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats