NeoParc va iniciar el seu Calendari Gastronòmic 2008 aquest passat divendres amb un sopar de maridatge comentat amb el celler Olvena de la DO Somontano. Un sopar que va ajudar a trencar tòpics i gaudir del vi d’una forma oberta i valenta.
José Luis Díaz, enòleg del celler aragonès, va fer tàndem amb el xef Antoni Rúbies i tots dos van allargar la vetllada fins ben entrada la matinada.
Amanida d’espinacs i ravioli de poma amb una vinagreta dolça de tomàquet i tòfona va ser el primer plat d’aquest interessant menú. Un untuós Olvena Rosat 2007 cent percent Merlot va acompanyar l’entrant amb una elegant evolució de fruita vermella.
La melositat i punt salat de l’arròs Basmati de bacallà i cocotxes al pil pil de menta refrescant van encaixar a la perfecció amb l’Olvena Chardonay fermentat en bóta del 2006. Un vi estructurat i viu des que es va servir fins a darrera hora de la nit, i en el qual encara podíem trobar pinya madura i fruita tropical de manera exhuberant.
Des del segon plat, els comensals van poder degustar dos o tres vins alhora descobrint combinacions diferents i nous sabors del vi i el menjar.
L’acompanyament del turbot amb xalota confitada i puré d’albergínia, amb el vi negre Olvena Cuatro o el Pago de la Libélula 2005 va ser una de les apostes més valentes de la nit. Un vi negre fruitat i ple de sabor va quallar amb un peix des del respecte dels sabors d’un i altre trencant amb el tòpic que amb un bon peix cal un vi blanc.
L’espatlla de garrí lacat amb canyella i pastís de patata i ceps va tancar la ronda de plats forts amb un Merlot negre 2003 que va destacar per l’evolució de la seva fusta i sabors terciaris a mida que el vi es va anar obrint a la copa.
Després d’un xarrup de poma verda per netejar el gust, Rúbies i Díaz van tancar el menú amb Carpaccio de pinya i maduixetes de bosc amb crema Brulé. Tot regat amb l’Olvena Hache, un vi fet amb garnatxa i syrah que es pot considerar una de les referències més exclusives d’aquest celler de Somontano.
El calendari gastronòmic de NeoParc continua la quinzena del 23 de febrer al 8 de març amb les jornades de Cuina de Quaresma.
José Luis Díaz, enólogo de la bodega aragonesa, hizo tándem con el chef Antoni Rúbies y los dos alargaron la velada hasta muy entrada la madrugada.
Ensalada de espinacas y ravioli de manzana con una vinagreta dulce de tomate y trufa fue el primer plato de este interesante menú. Un untuoso Olvena Rosado 2007 cien por cien Merlot acompañó el entrante con una elegante evolución de fruta roja.
La melosidad y punto salado del arroz Basmati de bacalao y cocochas al pil pil de menta refrescante encajaron a la perfección con la Olvena Chardonay fermentado en bota del 2006. Un vino estructurado y vivo desde que se sirvió hasta última hora de la noche, y en el cual todavía podíamos encontrar piña madura y fruta tropical de manera exhuberante.
Desde el segundo plato, los comensales pudieron degustar dos o tres vinos a la vez descubriendo combinaciones diferentes y nuevos sabores del vino y la comida.
El acompañamiento del rodaballo con chalota confitada y puré de berenjena, con el vino tinto Olvena Cuatro o el Pago de la Libélula 2005 fue una de las apuestas más valientes de la noche. Un vino tinto afrutado y pleno de sabor cuajó con un pescado desde el respeto a los sabores de uno y otro rompiendo con el tópico que con un buen pescado hace falta un vino blanco.
El hombro de lechón lacado con canela y pastel de patata y “ceps” cerró la ronda de platos fuertes con un Merlot negro 2003 que destacó por la evolución de su madera y sabores terciarios a medida que el vino se fue abriendo en la copa.
Después de un sorbo de manzana verde para limpiar el gusto, Rúbies y Díaz cerraron el menú con Carpaccio de piña y fresas de bosque con crema Brulé. Todo regado con el Olvena Hache, un vino hecho con garnacha y syrah que se puede considerar una de las referencias más exclusivas de esta bodega de Somontano.
El calendario gastronómico de NeoParc continúa la quincena del 23 de febrero al 8 de marzo con las jornadas de Cocina de Cuaresma.
La Bootcamp ASI forma en Sevilla cinquanta sommeiers de tot el món
Experts internacionals del sector del vi es donen cita a la capital andalusa per a aquesta formació intensiva d’elit del 22 al 25 de setembre