Olvena trenca tòpics del vi amb un sopar de maridatgeOlvena rompe tópicos del vino con una cena de maridaje

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

NeoParc va iniciar el seu Calendari Gastronòmic 2008 aquest passat divendres amb un sopar de maridatge comentat amb el celler Olvena de la DO Somontano. Un sopar que va ajudar a trencar tòpics i gaudir del vi d’una forma oberta i valenta.
José Luis Díaz, enòleg del celler aragonès, va fer tàndem amb el xef Antoni Rúbies i tots dos van allargar la vetllada fins ben entrada la matinada.
Amanida d’espinacs i ravioli de poma amb una vinagreta dolça de tomàquet i tòfona va ser el primer plat d’aquest interessant menú. Un untuós Olvena Rosat 2007 cent percent Merlot va acompanyar l’entrant amb una elegant evolució de fruita vermella.
La melositat i punt salat de l’arròs Basmati de bacallà i cocotxes al pil pil de menta refrescant van encaixar a la perfecció amb l’Olvena Chardonay fermentat en bóta del 2006. Un vi estructurat i viu des que es va servir fins a darrera hora de la nit, i en el qual encara podíem trobar pinya madura i fruita tropical de manera exhuberant.
Des del segon plat, els comensals van poder degustar dos o tres vins alhora descobrint combinacions diferents i nous sabors del vi i el menjar.
L’acompanyament del turbot amb xalota confitada i puré d’albergínia, amb el vi negre Olvena Cuatro o el Pago de la Libélula 2005 va ser una de les apostes més valentes de la nit. Un vi negre fruitat i ple de sabor va quallar amb un peix des del respecte dels sabors d’un i altre trencant amb el tòpic que amb un bon peix cal un vi blanc.
L’espatlla de garrí lacat amb canyella i pastís de patata i ceps va tancar la ronda de plats forts amb un Merlot negre 2003 que va destacar per l’evolució de la seva fusta i sabors terciaris a mida que el vi es va anar obrint a la copa.
Després d’un xarrup de poma verda per netejar el gust, Rúbies i Díaz van tancar el menú amb Carpaccio de pinya i maduixetes de bosc amb crema Brulé. Tot regat amb l’Olvena Hache, un vi fet amb garnatxa i syrah que es pot considerar una de les referències més exclusives d’aquest celler de Somontano.
El calendari gastronòmic de NeoParc continua la quinzena del 23 de febrer al 8 de març amb les jornades de Cuina de Quaresma.NeoParc inició su Calendario Gastronómico 2008 este pasado viernes con una cena de maridaje comentado con la bodega Olvena de la DO Somontano. Una cena que ayudó a romper tópicos y disfrutar del vino de una forma abierta y valiente.
José Luis Díaz, enólogo de la bodega aragonesa, hizo tándem con el chef Antoni Rúbies y los dos alargaron la velada hasta muy entrada la madrugada.
Ensalada de espinacas y ravioli de manzana con una vinagreta dulce de tomate y trufa fue el primer plato de este interesante menú. Un untuoso Olvena Rosado 2007 cien por cien Merlot acompañó el entrante con una elegante evolución de fruta roja.
La melosidad y punto salado del arroz Basmati de bacalao y cocochas al pil pil de menta refrescante encajaron a la perfección con la Olvena Chardonay fermentado en bota del 2006. Un vino estructurado y vivo desde que se sirvió hasta última hora de la noche, y en el cual todavía podíamos encontrar piña madura y fruta tropical de manera exhuberante.
Desde el segundo plato, los comensales pudieron degustar dos o tres vinos a la vez descubriendo combinaciones diferentes y nuevos sabores del vino y la comida.
El acompañamiento del rodaballo con chalota confitada y puré de berenjena, con el vino tinto Olvena Cuatro o el Pago de la Libélula 2005 fue una de las apuestas más valientes de la noche. Un vino tinto afrutado y pleno de sabor cuajó con un pescado desde el respeto a los sabores de uno y otro rompiendo con el tópico que con un buen pescado hace falta un vino blanco.
El hombro de lechón lacado con canela y pastel de patata y “ceps” cerró la ronda de platos fuertes con un Merlot negro 2003 que destacó por la evolución de su madera y sabores terciarios a medida que el vino se fue abriendo en la copa.
Después de un sorbo de manzana verde para limpiar el gusto, Rúbies y Díaz cerraron el menú con Carpaccio de piña y fresas de bosque con crema Brulé. Todo regado con el Olvena Hache, un vino hecho con garnacha y syrah que se puede considerar una de las referencias más exclusivas de esta bodega de Somontano.
El calendario gastronómico de NeoParc continúa la quincena del 23 de febrero al 8 de marzo con las jornadas de Cocina de Cuaresma.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats