Nou curs de Conserves amb Vegetals a l’Escola Agrària d’Alfarràs

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

Various jams and compotes on table in kitchen

L’Escola Agrària d’Alfarràs acull un curs de 20 hores sobre Elaboració de conserves vegetals els dies 24, 25 i 30 d’abril; i 7 i 9 de maig. El curs està coordinat per Maria Rosa Cortés i Eva Parrilla i l’horari serà de 16 a 20 hores.

“La conservació dels aliments per mantenir les seves propietats és tan antiga com l’home. Guardar-los en llocs secs i foscos, cobrir-los amb sucre, vinagre, greix, oli, argila, mel, gelatina o simplement salar-los o fumar-los són tècniques tradicionals. Diuen que el cuiner francès Nicolas Appert va ser el primer en conservar aliments en recipients de vidre hermètics al bany maria”, expliquen els organitzadors d’aquesta activitat gastronòmica. 

“En aquest curs es repassaran aquestes tècniques de conservació dels productes vegetals en sessions teòriques i tallers pràctics en què s’elaboraran diversos tipus de conserves, tot seguint els controls i requisits tècnics i sanitaris necessaris en una activitat d’elaboració alimentària”, hi afegeixen. 

Amb aquesta formació, des de l’Escola de Capacitació Agrària d’Alfarràs es pretén: “fomentar l’alimentació sana i natural sense conservants, additius ni colorants; recuperar procediments tradicionals per a la conservació d’aliments i conèixe’n de nous; i aprendre a elaborar aliments per un mateix”, puntualitzen. 

El professorat del curs són: Xavier Magrí, professor de Tecnologia dels aliments a la UdL; Robert Duran, nutricionista; Astrid van Ginkel, biòloga i difusora dels usos de les plantes; Carolina Zerpa i Marta Solans, expertes en conservació d’aliments; i Guillem Figueras, elaborador de melmelades. 

El dret d’inscripció és de 32 euros. Més informació: 973 760100, rosa.cortes@gencat.cat / evamparrilla@gencat.cat.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats