Noguera Cuina proposa tres mesos de “paisatge a la cuina”Noguera Cocina propone tres meses de “paisaje a la cocina”

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Noguera Cuina –associació de restaurants de la comarca lleidatana– i el Consell Comarcal de la Noguera van presentar el passat divendres la mostra gastronòmica “Del paisatge a la cuina”, el primer acte promocional d’aquest col·lectiu de restauradors. Les jornades s’han iniciat aquest cap de setmana i es perllongaran fins al proper 22 de juny.
Durant aquests tres mesos d’abril, maig i juny, els onze restauradors participants de la comarca ofereixen el seu particular menú inspirat en un paisatge determinat amb un preu fix.
La campanya compta amb uns llibrets que recopilen tots els menús així com la fotografia paisatgística que els ha inspirat.
Com a avenç gustatiu, els onze restaurants participants van oferir, després de la presentació de les jornades, onze tapes representatives dels seus menús. Aquestes petites degustacions van ser tàrtar de cranc de riu amb crema freda de pèsols, anet i caviar de truita (Restaurant el Dien de Vallfogona de Balaguer); boira de timó, torrada de pa especiat i rovell d’ou a 70 graus (Cal Xirricló de Balaguer); amanida tèbia de croquetes de perdiu, escabetxat i mesclum d’enciams amb vinagreta de vermut (Roma de Cubells); romesco de bacallà i favetes (Lo Ponts de Ponts); Caragols a la llauna (Cal Farré de Vallfogona); suprema de bacallà amb mousse de figues (Monestir de les Avellanes); arròs cremós amb conill i botifarra (Cal Pepito de Balaguer); faves amb confitat (casa Mercè de Fontdepou); milfulls de xai amb poma i ceba (Santuari del Sant Crist de Balaguer); dolç de pebrot vermell, gelat d’ametlla i herballuïsa (La Solana de Foradada); i bunyols de figues amb brandy (Espígol de Balaguer).Noguera Cocina –asociación de restaurantes de la comarca leridana– y el Consejo Comarcal de la Noguera presentaron el pasado viernes la muestra gastronómica “Del paisaje a la cocina”, el primer acto promocional de este colectivo de restauradores. Las jornadas se han iniciado este fin de semana y se prolongarán hasta el próximo 22 de junio.
Durante estos tres meses de abril, mayo y junio, los once restauradores participantes de la comarca ofrecen su particular menú inspirado en un paisaje determinado con un precio fijo.
La campaña cuenta con unos libretos que recopilan todos los menús así como la fotografía paisajística que los ha inspirado.
Como adelanto gustativo, los once restaurantes participantes ofrecieron, después de la presentación de las jornadas, once tapas representativas de sus menús. Estas pequeñas degustaciones fueron tartar de cangrejo de río con crema fría de guisantes, eneldo y caviar de tortilla (Restaurante el Dien de Vallfogona de Balaguer); niebla de tomillo, tostada de pan especiado y yema de huevo a 70 grados (Cal Xirricló de Balaguer); ensalada tibia de croquetas de perdiz, escabechado y mezclum de lechugas con vinagreta de vermut (Roma de Cubells); romesco de bacalao y habitas (Lo Ponts de Ponts); Caracoles a la “llauna” (Cal Farré de Vallfogona); suprema de bacalao con mousse de higos (Monestir de les Avellanes); arroz cremoso con conejo y morcilla (Cal Pepito de Balaguer); habas con confitado (casa Mercè de Fontdepou); milhojas de cordero con manzana y cebolla (Santuari del Sant Crist de Balaguer); dulce de pimiento rojo, helado de almendra y hierba luisa (La Solana de Foradada); y buñuelos de higos con brandy (Espígol de Balaguer).

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats