[:ca]Nit d’exhibició de cuina de fusió de l’Aula Gastronòmica i Balasch & Co[:es]Noche de exhibición de cocina de fusión del Aula Gastronómica y Balasch & Co[:]

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

190220Balasch&COBonilloBalaschCordoba

[:ca]A 4 Mans de Gerard Balasch i José Manuel Córdoba amb Lluís Bonillo

El Balasch&Co de Gerard Balasch i José Manuel Córdoba va acollir la nit del dimecres 20 de febrer, un a 4 Mans, que van ser sis, amb Lluís Bonillo, de l’Aula Gastronòmica. El pantagruèlic menú va estar maridat amb els vins de Costers del Sió.

El menú es va obrir amb un aperitiu, avantsala de la passejada pel món que els cuiners de la casa havien preparat per guiar els comensals per la gastronomia del planeta: “Carimañola” amb “ropa vieja” de bacallà, Patata especiada amb salsa Alsaciana i herbes, i Coca de pera escalivada amb foie a la xocolata. Uns aperitius que es van casar amb l’Escumós Rosé Reserva i el Petit Siós Negre. Destacar de la “carimañola”, la bona associació del bacallà amb sofregit dins d’aquest tipus de croqueta amb patata. Així com el punt dolç i equilibrat que la poma li dóna a l’Alsaciana amb herbes. La pera amb xocolata, ceba i foie, molt recomanable.

Els entrants, maridats amb el Petit Siós blanc i el, també blanc i “garnatxer”, Pla de Lladoner, van començar amb un arrodonit i mediterrani Hummus amb arengada fumada i cuscús de coliflor. La Gyoza de bolets i marisc amb un “dashi” vegetal; i el Sushi d’”unagi” (anguila), van donar el toc més asiàtic.

Turbot amb melós de blat i safrà, cuit amb un suc de peix, i mantecat com un “rissoto” amb mantega i formatge Pecorino; va ser el peix de la nit.

Costella Duroc a l’estil cantonès amb “pak choi”, i “Tabulé” de corder van ser les elaboracions més carnívores de la vetllada i es van acompanyar de l’Alto Siós i l’escumós Blanc de Noirs de Costers del Sió.

A l’hora de les postres, gelat tres gustos, bescuit i merengue en un pastís Alaska.

Entre la trentena de comensals, destacaven nombrosos professionals i docents de l’hostaleria lleidatana.

David López, sommelier i delegat comercial de Costers del Sió (DO Costers del Segre, subzona Artesa), que va presentar i comentar els vins de la vetllada, va explicar que “potser havia estat el maridatge més complex que s’havia trobat”. López, que va estar acompanyat del seu distribuïdor local, Joan Franquet, manifestà que va ser “realment difícil casar els gustos i sabors d’una cuina que fa fusionar productes locals amb receptaris de tot el món”.

 

[:es]A 4 Manos de Gerard Balasch y José Manuel Córdoba con Lluís Bonillo

El Balasch & Co de Gerard Balasch y José Manuel Córdoba acogió la noche del miércoles 20 de febrero, un 4 Manos, que fueron seis, con Lluís Bonillo, del Aula Gastronómica . El pantagruélico menú estuvo casado con los vinos de Costers del Sió.

El menú se abrió con un aperitivo, antesala del paseo por el mundo que los cocineros de la casa habían preparado para guiar a los comensales por la gastronomía del planeta: “Carimañola” con “ropa vieja” de bacalao, Patata especiada con salsa Alsaciana y hierbas, y Coca de pera escalibada con foie al chocolate. Unos aperitivos que se casaron con el Espumoso Rosé Reserva y el Petit Siós Negro. Destacar de la “carimañola”, la buena asociación del bacalao con sofrito dentro de este tipo de croqueta con patata. Así como el punto dulce y equilibrado que la manzana le da al Alsaciana con hierbas. La pera con chocolate, cebolla y foie, muy recomendable.

Los entrantes, maridados con el Petit Siós blanco y el, también blanco y “garnachas”, Pla de Lladoner, comenzaron con un redondeado y mediterráneo Hummus con arenque ahumado y cuscús de coliflor . La Gyoza de setas y marisco con un “dashi” vegetal; y el Sushi de “unagi” (anguila), dieron el toque más asiàtic.Turbot con meloso de trigo y azafrán, cocido con un zumo de pescado, y manteca como un “rissoto” con mantequilla y queso Pecorino; fue el pescado de la noche. Costilla Duroc al estilo cantonés con “pak choi”, y “Tabulé” de cordero fueron las elaboraciones más carnívoras de la velada y se acompañaron del Alto Siós y el espumoso Blanco de Noirs de Costers del Sió.

A la hora del postre, helado tres gustos, bizcocho y merengue en un pastel Alaska. Entre la treintena de comensales, destacaban numerosos profesionales y docentes de la hostelería leridana. David López, sumiller y delegado comercial de Costers del Sió (DO Costers del Segre, subzona Artesa), que presentó y comentó los vinos de la velada, explicó que “tal vez había sido el maridaje más complejo con que se había encontrado”. López, que estuvo acompañado de su distribuidor local, Joan Franquet, manifestó que fue “realmente difícil casar los gustos y sabores de una cocina que hace fusionar productos locales con recetarios de todo el mundo”.

 

[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats