Neix Noguera CuinaNace Noguera Cocina

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Prop d’una quinzena de restaurants de la comarca de La Noguera s’han constituït en un grup de promoció denominant Noguera Cuina i comptant amb l’apadrinament del Consell Comarcal d’aquest territori lleidatà.
La Solana, Casa Mercè, Restaurant del Monestir, Restaurant Rialb, Roma, Lo Ponts, Cal Xirricló, Santuari del Sant Crist, Espígol, Sapore, Cal Pepito, Vishna, El Dien i Cal Farré han estat els primers establiments que s’han sumat a aquesta iniciativa que està oberta a noves incorporacions.

Entre els objectius principals d’aquest grup destaca la promoció de la gastronomia pròpia i el sector de la restauració de la comarca i per extensió, els productes de la terra, el paissatge i el turisme.
L’Associació Noguera Cuina també vol defensar i promoure el cultiu i consum dels productes propis d’aquesta comarca com són els fesolets de Gerb o la tòfona de La Noguera.
L’inici ha estat molt engrescador i ja han constituït dos grups de treball amb reunions periòdiques orientades a establir el contingut de les seves accions i, fonamentalment, al patrocini i finançament d’ aquestes.
De moment, el Consell Comarcal aposta per la iniciativa i ja ha aportat 20.000 euros, segons ens expliquen membres de l’Associació per a la Difusió del Paissatge de La Noguera al plat. Aquesta campanya s’està preparant per sortir la primavera del 2008.Cerca de una quincena de restaurantes de la comarca de La Noguera se han constituido en un grupo de promoción denominando Noguera Cocina y contando con el apadrinamiento del Consejo Comarcal de este territorio leridano.
La Solana, Casa Mercè, Restaurant del Monestir, Restaurant Rialb, Roma, Lo Ponts, Cal Xirricló, Santuari del Sant Crist, Espígol, Sapore, Cal Pepito, Vishna, El Dien y Cal Farré han sido los primeros establecimientos que se han sumado a esta iniciativa que está abierta a nuevas incorporaciones.

Entre los objetivos principales de este grupo destaca la promoción de la gastronomía propia y el sector de la restauración de la comarca y por extensión, los productos de la tierra, el paisaje y el turismo.
La Asociación Noguera Cocina también quiere defender y promover el cultivo y consumo de los productos propios de esta comarca como son las alubias de Gerb o la trufa de La Noguera.
El inicio ha sido muy alentador y ya han constituido dos grupos de trabajo con reuniones periódicas orientadas a establecer el contenido de sus acciones y, fundamentalmente, al patrocinio y financiación de estas.
De momento, el Consejo Comarcal apuesta por la iniciativa y ya ha aportado 20.000 euros, según nos explican miembros de la Asociación para la Difusión del Paisaje de La Noguera al plato. Esta campaña se está preparando para salir la primavera del 2008.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats