Menú degustació a “lo viejo” de DonostiaMenú degustación en “lo viejo” de Donostia

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Una amanida de bacallà marinat amb pebrots al forn i crema d’alls confitats; tomàquet farcit de calamarcet amb el seu suc sobre arròs cremós de sípia i salsa de formatge són alguns dels entrants que podem trobar al menú de tast que tots els dies ofereix el Restaurant Bodegón Alejandro ubicat a la part vella de Donostia (carrer Fermín Calbetón, 3).
Amb vieira a la planxa amb saltat d’espàrrecs, tomàquets i sèrum d’Idiazábal i galta de vedella sobre una terrina de patata i porc amb suc de pebrots escalivats es completen el plats d’aquest àpat.
Per marxar amb un toc dolç, la “torrija” de la casa. Una torrada de Santa Teresa que, com és habitual en aquesta ciutat, es fa amb brioix en lloc de pa. Sucada amb nata fresca i rovells d’ou, se serveix amb gelat de formatge fresc. Espectacular.
Per desengreixar l’organisme, unes segones postres amb infusió de pinya amb gelat de coco, xocolata i granissat de rom.
La carta de vins està a l’alçada del menú i hi podem trobar vins i caves variats. Per acompanyar el producte amb vins del paisatge local podem gaudir dels xacolís del país o dels negres de la Rioja Alabesa. El servei, liderat a la sala per Zuria Hoyos, fa tàndem amb la cuina d’Ignacio Valverde.
El resultat és un menú de tast de sis plats més que suficients per gaudir de les menges de la zona d’ una forma elaborada i sense tenir que gastar més de 38,50 euros més IVA, vins i cafès a part.
Bodegón Alejandro, vinculat durant molts anys al grup Martín Berasategui, actualment forma part del Grup Ixo que té com a propietaris Andoni Aduriz (Mugaritz) i Bixente Arrieta. Guggenheim i Nineu són els altres establiments d’aquesta família hotelera. Una ensalada de bacalao marinado con pimientos al horno y crema de ajos confitados; tomate rellenado de calamares con su zumo sobre arroz cremoso de sepia y salsa de queso son algunos de los entrantes que podemos encontrar al menú de cata que todos los días ofrece el Restaurante Bodegón Alejandro ubicado a la parte vieja de Donostia (calle Fermín Calbetón, 3).
Con vieira a la plancha con saltado de espárragos, tomates y suero de Idiazábal y mejilla de ternera sobre una tarrina de patata y cerdo con zumo de pimientos escalivados se completan el platos de esta comida.
Para marchar con un toque dulce, la “torrija” de la casa. Una tostada de Santa Teresa que, como es habitual en esta ciudad, se hace con brioche en lugar de pan. Mojada con nata fresca y yemas de huevo, se sirve con helado de queso fresco. Espectacular.
Para desengrasar el organismo, unos segundos postres con infusión de piña con helado de coco, chocolate y granizado de ron.
La carta de vinos está a la altura del menú y podemos encontrar vinos y cavas variados. Para acompañar el producto con vinos del paisaje local podemos disfrutar de los txacolís del país o de los negros de la Rioja Alavesa. El servicio, liderado en la sala por Zuria Hoyos, hace tándem con la cocina de Ignacio Valverde.
El resultado es un menú de cata de seis platos más que suficientes para disfrutar de las comidas de la zona de una forma elaborada y sin tener que gastar más de 38,50 euros más IVA, vinos y cafés aparte.
Bodegón Alejandro, vinculado durante muchos años al grupo Martín Berasategui, actualmente forma parte del Grupo Salgo que tiene como propietarios Andoni Aduriz (Mugaritz) y Bixente Arrieta. Guggenheim y Nineu son los otros establecimientos de esta familia hotelera.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats