Haima, cuina de tast amb tocs de fusió a Tamarit de LliteraHaima, cocina de cata con toques de fusión en Tamarite de Litera

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Jorge Zanuy és un jove pastisser, de quinta generació, que des de fa quatre anys protagonitza una gastronomia de tast amb tocs de fusió al Haima, de Tamarit de Llitera. La seva germana Berta Zanuy, i el seu cunyat, Ignasi Pla, conformen la resta d’un equip en el que la prioritat es oferir una gastronomia de trobada, fàcil de menjar i alhora divertida.
Zanuy explica que a la carta hi ha segons plats com són “el magret amb taronja i melmelada de mango, el secret d’ibèric, o els filets de vedella a la parrilla o amb foie, “però el més habitual són els plats per compartir i picar”.
Les coccions dels plats que trobem a Haima són molt sencilles i la cuina del dolç agafa relevància amb plats com els gaspatxo de carabiners a la planxa amb sucre moreno; els saquets de formatge de cabra i maduixots estofats amb Mòdena; o la tosta de foie amb melmelada de pebrot vermell escalibat. El micuit am reducció de cola; el pop amb escopinyes i patates; o les patates al caliu gratinades amb all-i-oli, són altres dels plats estrella.
Fruites com la poma o la pera són presents en les amanides, que Zanuy també fa amb pasta con albahaca amb olives negres, tomaquet confitat i mozarella. Les coques i carpaccios completen l’oferta d’aquesta carta singular. Com no podia ser d’una altra manera, els postres són de pastisseria.Jorge Zanuy es un joven pastelero, de quinta generación, que desde hace cuatro años protagoniza una gastronomía de cata con toques de fusión al Haima, de Tamarit de Litera. Su hermana Berta Zanuy, y su cuñado, Ignasi Pla, conforman el resto de un equipo en el que la prioridad se ofrecer una gastronomía de encuentro, fácil de comer y a la vez divertida.
Zanuy explica que en la carta hay segundos platos como son “el magret con naranja y mermelada de mango, el secreto de ibérico, o los filetes de ternera a la parrilla o con foie, “pero el más habitual son los platos para compartir y picar”.
Las cocciones de los platos que encontramos en Haima son muy sencillas y la cocina del dulce adquiere relevancia con platos como el gazpacho de carabineros a la plancha con azúcar moreno; los saquitos de queso de cabra y fresones estofados con Módena; o la tosta de foie con mermelada de pimiento rojo escalibado. El micuit con reducción de cola; el pulpo con berberechos y patatas; o las patatas al rescoldo gratinadas con alioli, son otros de los platos estrella.
Frutas como la manzana o la pera son presentes en las ensaladas, que Zanuy también hace con pasta con albahaca con olivas negras, tomate confitado y mozarella. Las cocas y carpaccios completan la oferta de esta carta singular. Como no podía ser de otro modo, los postres son de pastelería.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats