Mediapro, Damm i Família Torres busquen startups per impulsar el negoci de bars i restaurants

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

20201104 Mediapro Damm Torres startups CAT

L’objectiu d’Horeca Challenge és desenvolupar solucions innovadores sobre tres reptes: la gestió de l’afluència dels clients, la salut dels usuaris i la millora de la rendibilitat del sector

Grup MEDIAPRO, Damm i Família Torres donen suport al sector de la restauració amb el llançament de la iniciativa Horeca Challenge, una convocatòria destinada a startups amb l’objectiu de detectar i desenvolupar noves solucions que permetin impulsar a mitjà termini el negoci de bars i restaurants. Les startups guanyadores podran desenvolupar un pilot del seu projecte cofinançat pels promotors de la convocatòria.

La iniciativa, presentada en el marc de l’EIC Innovation Hub Visit to Barcelona, que es celebra aquests dies a Barcelona i que organitza l’European Innovation Council i ACCIÓ (l’agència per la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya), busca startups que projectin solucions innovadores i efectives per ajudar a bars i restaurants a millorar la seva situació. L’objectiu és donar impuls a un sector que està patint l’impacte de les conseqüències de la Covid-19, però que amb la incorporació de solucions innovadores pot sortir reforçat i afrontar un futur prometedor.

En aquest sentit, Mediapro, Damm i Família Torres busquen projectes d’startups que donin resposta a tres reptes: com gestionar l’afluència de clients, com garantir les condicions sanitàries assegurant la salut dels clients i com optimitzar la rendibilitat de les visites als locals.

Les startups que vulguin participar a l’Horeca Challenge podran presentar la candidatura del seu projecte a la pàgina web de la iniciativa, www.horecachallenge.com. El termini per rebre sol·licituds acabarà el 15 de gener de 2021. Després de l’anàlisi de les candidatures, Grup Mediapro, Damm i Família Torres seleccionaran un total de sis startups finalistes per cada repte, que es donaran a conèixer a finals de gener.

A mitjans de febrer, les finalistes tindran l’oportunitat de presentar els seus projectes en un “pitch”, i el 26 de febrer de 2021 s’anunciaran els guanyadors de l’Horeca Challenge (un per repte). A partir d’aquell moment, cadascuna de les seleccionades podrà dur a terme un pilot de la seva proposta cofinançat per Mediapro, Damm i Família Torres (6.000 euros per projecte) durant tres mesos. El 15 de juny finalitzaran els pilots, mentre que l’Horeca Challenge acabarà amb un “Demo Day” el 30 de juny de 2021 on les guanyadores mostraran els resultats dels seus pilots a destacats inversors i a altres companyies.

Horeca Challenge compta amb el suport d’ACCIÓ, F6S i del Gremi de Restauració de Barcelona, entre altres entitats.

María Carmen Fernández, directora d’Innovació i Nous Negocis del Grup Mediapro: “Des de Mediapro, i més concretament des de les àrees d’Innovació i de Negoci de Canal Horeca, impulsem i donem suport a aquesta iniciativa amb la finalitat de donar suport al sector i per detectar oportunitats i noves formes de gaudir de l’entreteniment esportiu als bars i restaurants. El creixement del consum de contingut digital, juntament amb multitud de nous serveis que es detectaran i desenvoluparan, impulsaran la relació que s’estableix entre el fan dels esports i el lloc on es consumeix tot el contingut, millorant al mateix temps l’experiència del client en el local abans, durant i després dels partits. Futbar, la app per viure el futbol als bars, és un exemple de la nostra aposta pel sector, i Horeca Challenge suposa una nova oportunitat de creixement i desenvolupament per a tots els actors”.

Laura Gil, directora de transformació digital de Damm: “La innovació oberta és, sens dubte, una tècnica innovadora per identificar vies de col·laboració entre diferents sectors amb un objectiu comú. La restauració és el principal client de Damm, per això, una de les nostres prioritats actualment és impulsar totes aquelles iniciatives innovadores que puguin afavorir l’acceleració de la recuperació d’aquest sector fonamental per l’economia del nostre país; Horeca Challenge és una d’elles”.

Mireia Torres, directora d’Innovació i Coneixement de Família Torres: “A Família Torres, potenciem des de fa anys la innovació oberta, mitjançant la col·laboració amb startups i organismes d’investigació, per donar resposta als reptes que se’ns plantegen en àmbits com la sostenibilitat i la digitalització. En aquests moments, la nostra prioritat és ajudar a la restauració, per això ens sentim orgullosos de participar en aquest projecte que dotarà als bars, restaurants i empreses de l’Horeca d’eines i solucions que puguin contribuir a la seva recuperació”.

Sobre Grup Mediapro

MEDIAPRO és un grup líder en el sector audiovisual europeu únic en integració de continguts, producció i distribució audiovisual, amb activitat a tot el món a través de les seves 58 seus en 4 continents. MEDIAPRO proporciona la creativitat i les soluciones tècniques necessàries per dissenyar, produir i distribuir qualsevol projecte audiovisual o multicanal a qualsevol racó del món. A través de l’àrea d’Innovació, el Grup lidera el sector dels eSports amb Liga de Videojuegos Profesional (LVP), l’organització d’eSports més gran del món en llengua hispana; i UBEAT, una multiplataforma d’eSports i entreteniment. També en formen part VISYON, empresa pionera en la creació de solucions de tecnologia immersiva com realitat virtual, augmentada i mixta, i les àrees d’innovació corporativa i de nous continguts (tansmedia i branded content).

Sobre Damm

Damm actualment està present en més de 130 països. La companyia va ser fundada en 1876 pel Mestre cerveser alsacià August Kuentzmann Damm i avui és un dels principals líders en el sector alimentació i begudes, amb presència en el sector de la restauració, logístic i distribució. Disposa de 16 fàbriques en la península Ibèrica, on produeix i envasa més de 19M d’hectolitres de cervesa, aigua, refrescos, llet i batuts. El 2019 la seva facturació va aconseguir els 1.385 milions d’euros i la plantilla total de l’empresa es va situar en 4.900 persones a tancament d’any.

Sobre Família Torres

Arrelada a la tradició vitícola del Penedès des del segle XVI, la Família Torres va fundar el seu celler a Vilafranca del Penedès el 1870, fa 150 anys. Cada generació ha transmès de pares a fills la passió per la cultura del vi des del respecte per la terra i la tradició i l’aposta per la innovació. Avui, la cinquena generació es focalitza en l’elaboració de vins de vinyes singulars i finques històriques i la recuperació de varietats ancestrals per adaptar-se al canvi climàtic. La lluita contra l’emergència climàtica és, des del 2008, un dels seus eixos d’actuació mitjançant accions d’adaptació i mitigació per reduir les emissions de CO2. Present històricament al Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Costers del Segre, Família Torres compta també amb vinyes i cellers a les principals zones vinícoles espanyoles -Rioja, Ribera del Duero, Rueda i Rías Baixas-, així com a Xile i Califòrnia. És membre de les Primum Famíliae Vini, associació que integra dotze de les famílies centenàries elaboradores de vi més prestigioses d’Europa, i fundadora d’International Wineries for Climate Action (IWCA), que impulsa la descarbonització del sector.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats