Barrueco, el nou vi d’un paratge de Pagos de Anguix

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

201103pagosdeanguix

Barrueco 2017 és el primer vi d’un paratge del celler de Ribera del Duero de J&C Prime Brands, un negre que expressa la complexitat i estructura del paratge  que li dóna nom.Pur, seriós, amb personalitat i capacitat de guarda. Així és aquest tinto fino de Pagos de Anguix, el primer dels vins d’un paratge del celler.

Fruit del paratge que li dóna nom, Barrueco és el nou vi de Pagos de Anguix, un negre esplèndid, complex i molt estructurat que millorarà amb el temps en ampolla. La propietat es troba a més de 850 metres d’altitud en el cor de la Ribera del Duero burgalesa. La vinya, d’entre 20 i 30 anys, es troba sobre un sòl pedregós amb un fons d’argila-calcari, element clau en la contundència, elegància i longevitat que posseeix aquest negre, fruit d’una elaboració respectuosa amb l’entorn i enfocada a obtenir l’autenticitat més pura d’aquest paratge. Barrueco 2017 s’ha elaborat únicament amb la varietat tinto fino cultivada amb exigència, mim i paciència, buscant expressivitat i estructura. S’ha criat durant 15 mesos en barriques de roure (75% francès i 25% americà). Es tracta d’un vi potent, de gran personalitat, on s’aprecia immendiatament un intens i brillant color vermell que conserva encara els matisos porpres. La seva aroma, certament intens i complex, inicialment ens evoca notes de fruites vermelles envoltades d’un fons d’ametlles i avellanes torrades. Poc a poc, a mesura que s’obre, la seva complexitat creix i apareixen els tocs a vainilla, cafè, cacau, acompanyats de matisos de cedre i fulla de tabac. A la boca, es mostra opulent i estructurat. La seva compensada acidesa i atractiva mineralitat proporcionen un conjunt harmònic i fresc. Té una agradable textura vellutada, untuosa, que és com una afectuosa carícia per al paladar. El seu final és llarg i lleugerament especiat. Barrueco és, sens dubte, un vi de guarda que millorarà a l’ampolla durant els deu anys vinents. 

PVP Barrueco 2017: 26 €  

Sobre Pagos de Anguix

Pagos de Anguix és el celler del grup J&C Prime Brands a la Ribera del Duero, un projecte que fa realitat el somni de la família Juvé per instal·lar-se en aquesta DO. El celler es troba a Anguix, municipi situat a l’extrem nord de la DO, un lloc límit de cultiu. Compta amb un total de 77 hectàrees de vinya, de les quals 35 d’elles estan certificades com a ecològiques i procedeixen de la compra addicional per part de J&C Prime Brands del celler annex a Pagos de Anguix, Campos Góticos, reconegut per haver estat pioner en la viticultura ecològica de la regió. La resta de vinya està en aquests moments en transició per a ser certificada com a ecològica. Les vinyes de Pagos de Anguix se situen a una alçada de 850 metres i tenen edats compreses entre els 20 i els 40 anys. Es tracta exclusivament de parcel·les de tinto fino, que són la matèria prima d’un vi concebut per ser longeu, encara que òptim també per al consum immediat al mateix temps.

 J&C Prime Brands, excel·lència i sostenibilitat

J&C Prime Brands és el grup liderat per la família Juvé, integrat per quatre marques vitivinícoles de prestigi al sector: Juvé & Camps, Propietat d’Espiells, Primeras Marcas i Pagos de Anguix. Regit pels principis que comparteixen, l’excel·lència i la sostenibilitat, J&C Prime Brands neix amb l’objectiu de consolidar el projecte d’una família bodeguera que persegueix la perfecció en tots els processos, des de la vinya fins a la taula.  

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats