Maridatge de caves i vins de llarga criança Gramona a Cal XirriclóMaridaje de cavas y vinos de larga crianza Gramona en Cal Xirricló

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Caves i Vins Gramona, especialistes en caves de grans criances, va tornar a desembarcar a Lleida amb un dels seus maridatges més exclusius a Cal Xirricló de Balaguer, el passat dimecres 29 d’octubre. El celler català, de la mà del seu distribuïdor Codina Càtering, i amb el responsable comercial de zona, Xavier Aragonés, com a comentarista, va exposar set vins i caves seleccionats entre les més de 24 referències que actualment fa el celler de Sant Sadurní d’Anoia.
L’amfitrió, el restaurador i responsable de sala, Francesc Molins, el seu xef Josep Espluga i altres membres de l’equip van portar a la taulauna parella òptima per a totes les begudes que ens havien reservat.
D’entrada, per trencar els esquemes de sortida, el Vi de GL Gewürztraminer 07, tradicionalment considerat de postres, va acompanyar a la perfecció una terrina de foie micuit amb soda de préssec.
La melositat de les crestes de gall amb carpaccio de gamba vermella i pinyons va ser molt ben acomodada pel punt d’acidesa del cava Gramona Rosé Pinot Noir. L’untositat i glicèric del Mas Escorpí Chardonnay 2007 es va fusionar amb la crema de shitake i escuma de castanyes.
Finalitzats els entrants, un esturió fumat es va defensar d’una manera supèrbia amb un blanc Xarel·lo 04. Un vi amb molt poques ampolles, fermentat en bóta i amb una guarda de més de 6 anys.
Sense deixar els gran reserva, el Gramona III Lustros Brut Nature 02 va acompanyar un dels plats més originals de la vetllada: un colomí fet a baixa temperatura i servit sobre cor de carxofa morada aromatitzada amb vainilla, llanega blanca i moniato. Tota una simfonia de gustos per un cava ric en notes de vinificacions complexes.
A les postres: Monocromàtic taronja amb el Gramona Suite Seco (un semi sec que esgota les ampolles abans de finalitzar la campanya); i un complert i complexe brownie de xocolata blanca, cremós de formatge, pera i gelat de figues amb el Gramona Cava de Postre van tancar una nit de les que hem de viure una segona part…Cavas y Vinos Gramona, especialistas en cavas de grandes crianzas, volvió a desembarcar en Lleida con uno de sus maridajes más exclusivos en Cal Xirricló de Balaguer, el pasado miércoles 29 de octubre. La bodega catalana, de la mano de su distribuidor Codina Càtering, y con el responsable comercial de zona, Xavier Aragonés, como comentarista, expuso siete vinos y cavas seleccionados entre las más de 24 referencias que actualmente hace la bodega de Sant Sadurní d’Anoia.
El anfitrión, el restaurador y responsable de sala, Francesc Molins, su chef Josep Espluga y otros miembros del equipo trajeron a la mesa una pareja óptima para todas las bebidas que nos habían reservado.
De entrada, para romper los esquemas de salida, el Vino de GL Gewürztraminer 07, tradicionalmente considerado de postres, acompañó a la perfección una tarrina de foie micuit con soda de melocotón.
La melosidad de las crestas de gallo con carpaccio de gamba roja y piñones fue muy muy acomodada por el punto de acidez del cava Gramona Rosé Pinot Noir. La untosidad y glicérico del Mas Escorpí Chardonnay 2007 se fusionó con la crema de shitake y espuma de castañas.
Finalizados los entrantes, un esturión ahumado se defendió de una manera soberbia con un blanco Xarel·lo 04. Un vino con muy pocas botellas, fermentado en bota y con una guarda de más de 6 años.
Sin dejar los gran reserva, el Gramona III Lustros Brut Nature 02 acompañó uno de los platos más originales de la velada: un pichón hecho a baja temperatura y servido sobre corazón de alcachofa morada aromatitzada con vainilla, “llanega” blanca y moniato. Toda una sinfonía de gustos por un cava rico en notas de vinificacions complejas.
De postres: Monocromático naranja con el Gramona Suite Seco (un semi seco que agota las botellas antes de finalizar la campaña); y un cumplido y complejo brownie de chocolate blanco, cremoso de queso, pera y helado de higos con el Gramona Cava de Postre cerraron una noche de las que tenemos que vivir una segunda parte…

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats