Marian Solé i Pepita Bertran guanyen el Tasta-ho! de JunedaMarian Solé y Pepita Bertran ganan el Tasta-ho! de Juneda

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Més de 20 cuiners no professionals de Juneda i rodalies van presentar una quarantena de plats basats en receptes tradicionals i productes de temporada al concurs de les Jornades pel Foment de la Bona Cuina. Els cuiners Isma Prados, Joel Castanyé, Magda Garcia i el director de l’Escola d’Hoteleria de Lleida, Gregori Canalias, van formar el jurat que va escollir els plats de Marian Solé en la categoria de plat calent de guatlles amb pebrots del piquillo; Pepita Bertran, amb el plat fred d’amanida amb creps de peix, i Susana Bedorrei amb les postres Bavarois de turró. Els membres del jurat van destacat la qualitat dels plats i van felicitar l’Ajuntament de Juneda per organitzar aquesta iniciativa pionera que té la voluntat de preservar les receptes casolanes de tota la vida que, a més, es recolliran en un llibre.
Les Jornades pel Foment de la Bona Cuina Tasta-ho! de Juneda van possar el diumenge punt i final amb la Jornada Gastronòmica. Durant tot el dia, més de 8.000 persones van visitar el poliesportiu municipal on van participar d’una desena d’activitats basades en la promoció de la cuina tradicional i els productes de la terra de les comarques de Lleida i l’alimentació saludable.
Els assistents van poder degustar els plats dels 12 estands de la fira d’empreses locals i de Lleida; així com van assistir a la conferència de la nutricionista Antonieta Barahona; a les demostracions culinàries dels cuiners professionals Isma Prados i Joel Castanyé i de la conductora del programa de cuina de Ràdio Juneda, Magda Garcia; el tast d’olis de la cooperativa de Cervià, o la demostració de tallar fruita amb l’artista Judit Comes, entre altres.
També el més petits van gaudir de la fira ja que, al matí, més d’una quinzena d’infants van poder fer de pastissers per un dia gràcies al taller de rebosteria que es va organitzar.Más de 20 cocineros no profesionales de Juneda y cercanías presentaron una cuadragésima de platos basados en recetas tradicionales y productos de temporada al concurso de las Jornadas por el Fomento de la Buena Cocina. Los cocineros Isma Prados, Joel Castanyé, Magda Garcia y el director de la Escuela de Hosteleria de Lleida, Gregori Canalias, formaron el jurado que escogió los platos de Marian Solé en la categoría de plato caliente de codornices con pimientos del piquillo; Pepita Bertran, con el plato frío de ensalada con crepes de pescado, y Susana Bedorrei con los postres Bavarois de turrón. Los miembros del jurado destacaron la calidad de los platos y felicitaron el Ayuntamiento de Juneda por organizar esta iniciativa pionera que tiene la voluntad de preservar las recetas caseras de toda la vida que, además, se recogerán en un libro.
Las Jornadas por el Fomento de la Buena Cocina Tasta-ho! (Pruébalo!) de Juneda pusieron el domingo punto y final con la Jornada Gastronómica. Durante todo el día, más de 8.000 personas visitaron el polideportivo municipal donde participaron de una decena de actividades basadas en la promoción de la cocina tradicional y los productos de la tierra de las comarcas de Lleida y la alimentación saludable.
Los asistentes pudieron degustar los platos de los 12 estands de la feria de empresas locales y de Lleida; así como asistir a la conferencia de la nutricionista Antonieta Barahona; a las demostraciones culinarias de los cocineros profesionales Isma Prados y Joel Castanyé y de la conductora del programa de cocina de Radio Juneda, Magda Garcia; la cata de aceites de la cooperativa de Cervià, o la demostración de cortar fruta con la artista Judit Comas, entre otras.
También los más pequeños disfrutaron de la feria puesto que, por la mañana, más de una quincena de niños pudieron hacer de pasteleros por un día gracias al taller de repostería que se organizó.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats