Madridfusión congrega 755 congressistes i més de 640 periodistesMadridfusión congrega 755 congresistas y más de 640 periodistas

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

L’organització de Madridfusión 2008 va comptabilitzar la participació de 755 congressites i més de 640 periodistes acreditats durant el certamen que es va celebrar entre el dilluns 21 i dijous 24 de gener. L’organització va fer públic un balanç en tancar la setmana sobre l’evolució d’aquest certamen. La cimera internacional de gastronomia ha comptat amb 54 ponents, gairebé tots cuiners.
Durant els tres dies al Palau de Congressos del Parc de les Nacions, més de 4.100 persones han estat involucrades en el seu desenvolupament, bé com a part de l’organització i equips logístics, o bé com a convidats, congressistes, periodistes acreditats o expositors.
El nombre total de congressistes, juntament amb els becaris que han contribuït al propi desenvolupament de Madridfusión 2008 ha estat de 755 persones.
Més de 140 periodistes de tot el món, des del Japó a Mèxic, es van acreditar en motiu de l’acte. Els cuiners dels Països Nòrdics van tenir molt protagonisme, però també els de Vietnam, Nova Zelanda, Índia, Guatemala, Costa Rica, Estònia, Lituània, Romania.
Entre la premsa espanyola hi havia prop de 500 periodistes de tot tipus de mitjans: ràdio, televisió, internet, premsa diària i setmanal…
Madridfusión ha comptat amb el suport i la participació de 347 professionals assistents en qualitat d’expositors i amb més de 1.000 convidats.
Ha estat, en definitiva, una gran cimera que l’any que ve tornarà a convocar els amants de la gastronomia com ho va fer fins el seu últim dia d’aquesta edició.
Aquesta Cimera Internacional de Gastronomia també va ser l’escenari de la final d’un certamen que assoleix en aquest 2008 la seva sisena edició premiant als vins més destacats del nostre país amb un preu en celler inferior als 30€. A la final, celebrada el dilluns 21 al Palau de Congressos del Camp de les Nacions, deu prestigiosos especialistes internacionals reunits en dos jurats de cinc membres cadascun i presidits per Carlos Falcó, marquès de Griñón, van dilucidar quins vins s’han fet mereixedors al premi en un tast a cegues que es va celebrar a porta tancada. El President d’Honor de la Unión Española de Catadores, José Luis González Cledera, va fer el lliurament dels premis concedits com a resultat d’aquell tast el dijous 24, darrer dia del congrés.
Aquest certamen ha estat organitzat, una vegada més, per la Unión Española de Catadores (U.E.C.) i concedeix tres guardons en cadascuna de les categories a concurs. Els vins presents a la final hi van arribar després d’una sèrie de tasts eliminatoris, tots realitzats a cegues i per grups seleccionats d’experts, i en els que van participar quatre-centes vint referències del vi espanyol.
Els vins blancs premiats van ser Verdejo Viñas Viejas Rueda 2006, Chivite Colección 125 Blanco Navarra 2004 i Albariño Lusco Rias Baixas 2006. D’entre els negres, van resultar guardonats Hacienda Monasterio Ribera del Duero 2005, Torresillo Ribera del Duero 2005 i El Puntido Rioja 2004.
El caves van ser els triomfadors dels escumosos amb reconeixements pels Elisabet Raventós Cava 2002, Castell Sant Antoni Gran Brut Cava 2005 i Gramona III Lustros Cava 2001.La organización de Madridfusión 2008 contabilizó la participación de 755 congresitas y más de 640 periodistas acreditados durante el certamen que se celebró entre el lunes 21 y jueves 24 de enero. La organización hizo público un balance al cerrar la semana sobre la evolución de este certamen. La cumbre internacional de gastronomía ha contado con 54 ponentes, casi todos cocineros.
Durante los tres días en el Palacio de Congresos del Parque de las Naciones, más de 4.100 personas han sido involucradas en su desarrollo, bien como parte de la organización y equipos logísticos, o bien como invitados, congresistas, periodistas acreditados o expositores.
El número total de congresistas, junto con los becarios que han contribuido al propio desarrollo de Madridfusión 2008 ha sido de 755 personas.
Más de 140 periodistas de todo el mundo, desde el Japón a México, se acreditaron con motivo del acto. Los cocineros de los Países Nórdicos tuvieron mucho protagonismo, pero también los de Vietnam, Nueva Zelanda, India, Guatemala, Costa Rica, Estonia, Lituania, Romania.
Entre la prensa española había cerca de 500 periodistas de todo tipos de medios: radio, televisión, internet, prensa diaria y semanal…
Madridfusión ha contado con el apoyo y la participación de 347 profesionales asistentes en calidad de expositores y con más de 1.000 invitados.
Ha sido, en definitiva, una gran cumbre que el año que viene volverá a convocar los amantes de la gastronomía como lo hizo hasta su último día de esta edición.
Esta Cumbre Internacional de Gastronomía también fue el escenario de la final de un certamen que logra en este 2008 su sexta edición premiando a los vinos más destacados de nuestro país con un precio en bodega inferior a los 30€. En la final, celebrada el lunes 21 en el Palacio de Congresos del Campo de las Naciones, diez prestigiosos especialistas internacionales reunidos en dos jurados de cinco miembros cada uno y presididos por Carlos Falcó, marqués de Griñón, dilucidaron qué vinos se han hecho merecedores al premio en una cata a ciegas que se celebró a puerta cerrada. El Presidente de Honor de la Unión Española de Catadores, José Luis González Cledera, hizo la entrega de los premios concedidos como resultado de aquella cata el jueves 24, último día del congreso.
Este certamen ha sido organizado, una vez más, por la Unión Española de Catadores (Uno.E.C.) y concede tres galardones en cada una de las categorías a concurso. Los vinos presentes a la final llegaron después de una serie de catas eliminatorias, todas realizados a ciegas y por grupos seleccionados de expertos, y en los que participaron cuatrocientas veinte referencias del vino español.
Los vinos blancos premiados fueron Verdejo Viñas Viejas Rueda 2006, Chivite Colección 125 Blanco Navarra 2004 y Albariño Lusco Rias Baixas 2006. De entre los negros, resultaron galardonados Hacienda Monasterio Ribera del Duero 2005, Torresillo Ribera del Duero 2005 y El Puntido Rioja 2004.
Los cavas fueron los triunfadores de los espumosos con reconocimientos por Elisabet Raventós Cava 2002, Castell Sant Antoni Gran Brut Cava 2005 y Gramona III Lustros Cava 2001.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats